avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate disponibilizata

Activitate disponibilizata

Răspuns la discuția disponibilizare colectiva
In continutul notificarii se face referire numai la CCM la nivelul ramurii comert pe 2010, care prevede la Cap. 6, Art.78, Aln 3 urmatoarele:
"(3) Pentru situaţia în care se efectuează concedieri colective, angajatorul va acorda compensaţii băneşti de minimum 6 (şase) salarii brute lunare, drepturi superioare putând fi negociate în contractele colective de muncă la nivel de unitate sau de grupuri de unităţi."
In situatia in care nu exista CCM la nivel de unitate sau de grupuri de unitati si in CIM nu se specifica nimic referitor la aceasta situatie, care este limita maxima a compensatiei banesti si care ar fi pasul urmator in inceperea negocierii cu conducerea unitatii, avand in vedere ca as vrea sa obtin maximul posibil.
Răspuns la discuția disponibilizare colectiva
contractul colectiv de munca pe unitate nu a fost pus la dispozitia angajatilor
Buna ziua,

Lucrez intr-o companie multinationala ( 600 salariati din care disponibilizeaza 120) care a trimis notificare pentru disponibilizari colective in data de 11.06.2010, prin care informeaza ca punctul de lucru in care imi desfasor activitatea se inchide incepand cu data de 01.11.2010, oferindu-mi o suma compensatorie echivalenta cu 6 salarii de baza brute lunare conform contr colectiv de munca la nivelul ramurii Comert , care prevede minim 6 salarii brute lunare. Mentionez ca am 8 ani vechime in aceasta companie cu calificative de foarte bine la evaluarile anuale in domeniul financiar contabil.

As dori, sa stiu care este baza legala pe care trebuie s-o invoc pentru a obtine maximum de plati compensatorii si care sunt pasii de urmat pentru aceasta?

Va multumesc