avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate M.Ionut

Activitate M.Ionut

Salut, am parte de o situatie neplacut cu un auto abandonat in fata scarii, blocului in care locuiesc (de cel putin 3 ani!). Am facut o solicitatre in baza legi cu nr P822/15.06.2017 al carui raspuns contrazice legea si masurile luate de politia locala. Si anume dau un citat prin care copiaza paragraful din lege prin care un vehicul este considerat abandonat datorita starii improprie circulatiei pe drumurile publice. Dupa care 2 paragrafe mai jos se noteaza: Propietarul autovehicului in cauza a declarat ca acesta are o problema tehnica deci nu poate fi miscata acea masina.
Vazand aceste lucruri si fiind nemultuimit am facut inca o petitie P1492/02.08.2017 prin care sa le aduc in atentie ca din punctul meu de vedere este un abuz faptul ca nu se aplica legea pentru acel auto. Raspunsul a fost sec si fara alte detalii in care sa se poata incurca: In urma verificărilor efectuate de către poliţiştii locali s-a constatat că autoturismul la care faceţi referire nu poate fi ridicat conform prevederilor Legii nr. 421/2002.

Ce pot face impotriva aceastor oamenii ce nu vor sa aplice legea ?
Buna Ziua! Am avut parte de un accident in care au fost implicate 3 masini din care doar 2 au intrat in coliziune. Eram pe un drum cu 3 benzi pe sens. Pe prima banda o masina care stationa a pornit fara sa se asigure si mi-a taiat fata in cativa metrii, neputand sa evit coliziunea doar franand am tras stanga de volan astfel intrand partial si pe banda 3, evitand accidentul. Dar aici am fost lovit de un alt auto ce circula pe banda 3. Am fost la politie inclusiv persoana care a provocat accidentul si a declarat in scris ca nu s-a aigurat ... politistul a spus ca el este vinovatul moral pentru ca nu a fost implicat in coliziune iar legea nu prevede sanctiunii pentru acesta iar eu sunt vinovatul material pentru ca am fost implicat intr-un accident din care au rezultat avarii astfel eu am fost amendat. Sunt eu vinovat si terbuie sa despagubesc persoana cu care am intrat in coliziune din moment ce am fost obligat sa efectuez manevre de evitare ?
Pot sa imi recuperz dauna de la cel care a provocat accidentul si este considerat vionvat moral ?