avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate Nicolaaev Ciprian

Activitate Nicolaaev Ciprian

In anul 2007 am achizitionat un teren cu o casa batraneasca ...s-au efectuat toate cele legale s-au facut verificari si..am decis sa o cumpar...(povestea este cu mult mai mare si lunga, casa e a bunicilor... dar nu sunt date concludente)
Vecini in stanga si dreapta sunt neamuri de ale tatalui meu. In dreapta verisoara de a tatei si in stanga cumnatul sau...tatal meu a decedat la 2 saptamani apoi. "Norocul" nostru a fost ca acele acte au fost facute pe numele meu..deci din acest punct de vedere nu sunt probleme...eu sunt proprietarul acelui imobil si al terenului aferent.
In anul 2011 am facut un gard ornamental intre mine si unchiul meu...care (fiind mai dificil) a inceput scandalul si a declarat ca acea granita dintre noi nu este valabila. Eu i-am explicat ca acel gard nou este facut exact pe granita unde am daramat un gard de stuf inalt care era urat si am decis sa il fac pe acesta nou ornamental. Nu ne-am inteles...desii ii spuneam ca acolo a fost granita cand am cumparat...el spunand ca fostul propietar a facut abuziv acolo un gard....Am scos actele de la naftalina si i-am aratat ca eu la strada (de unde pornea acel gard dintre noi) am o lungime de 18,46 m cu acte in regula, fisa cadatrala si intabulare executate in anul 2008. Dumnealui vine cu actele sale...de undeva de prin 1990 prin care imi arata ca el are 16 m la trada...insa nu mi-a aratat nici o intabulare si nici o schita noua...detine doar o schita facuta de mana nu stiu de cine..poate intr-adevar de un autorizat in care se vad niste masuratori.
Astfel, daca punem una langa alta cele doua masuratori ...ne intersectam cu granitele din acte...undeva la 1,6 m...adica granita mea intra la el si a lui la mine....
Fiica sa (verisoara) a incercat sa ii explice ca in momentul cumpararii de catre mine a terenului vecinii de granite (mentionez ca sotia unchiului a decedat la 6 luni dupa tatal meu si dumneaei era propietara in acte) au semnat ca sunt de acord cu granitele si ca nu au obiectii...el tot nu intelege.....sau ma rog... nu vrea sa inteleaga
ASTA pe scurt...nu stiu ce detalii sa mai mentionez...ajutati-ma si indrumati-ma sa scap de nebun de pe capul meu...ca nu pot sa ii zic altfel..detin intabulare, schita cadastrala...ce pot face...nu am bani sa repet acele masuratori...
Cineva un sfat?:(
Corect..aici recunosc greseala mea..plecasem gresit ( de aceea am si corectat apoi in mesajul initial - de start) ca suma nu era de 48 de milioane ci...38...milioane:(=D>:(
Nu cred doamna ia calculati dumneavoastra mai bine si apoi ve-ti descoperi ca la apartamentul nr 11 care se va bransa in acea schema domnul va ajunge la suma de 36 de milioane vechi - adica exact suma investita (fara cea care parvine apartamentului sau de 190 ron) si apoi ????
Celelalte 9 apartamente?
Si inca o treaba, cred ca nu facem parte din aceiasi generatie..daca un om promite ceva si mai mult declara un lucru pentru simplul motiv ca nu primea semnaturile vecinilor de ce apoi sa devina ...exista o vorba "tigan" ( sa nu se interpreteze ca fiind rasist....va rog....) si sa se faca ca uita???
Oricum multumesc de parere
Sunteti sigur de acest angajament stipulat in acordul respectiv? Mi-ati dat o idee buna sa ma duc peste cele doua "doamne" comode de la asociatie sa le intreb despr acest lucru.
Intr-adevar am mai primit sfatul de a-l actiona in judecata...pentru schema impusa locatarilor...insa sincer pe "praful' asta...cam greu...
Puteti va rog un pic detalia cele specificate, respectiv..propietarii la comun si cei cu centrala?
Daca teava urca pana la mine la etajul 4 unde este bransat si ultimul apartament inainte de mine...e a respectivul teava? pentru ca mie mi s-a explicat de la gaz ca acea teava care urca pe scara blocului este comuna....:(:(
Pai da ..dar contractul a fost incheiat si semnat cu titular asociatia nu respectivul vecin!!! Si scuze am gresit era vorba de 38 de milioane nu 48. Iar chestia ca fiecare care intra in schema este propietar nou in comun am inteles-o...insa de ce nu a specificat atunci cand ne-a rugat sa ii semnam acest aspect...el nu ca vom plati max 2 milioane asa ne-a garantat (bine si eu acum..verbal normal):( puteam pur si simplu sa il refuz si sa nu ii dau acordul nu?
Si sincer am efectuat calcule acum si la apartamentul nr 11 care intra in schema lui de plata individul si-a scos banii!!!
Iar raspunsul cu cine este si cine nu propietar de drept pe teava (desii si eu m-am gandit ca normal dansul ar fi propietar ca a platit investitia) a venit de la SC Gaz Tulcea..ca nu domne asociatia va plati in timp prin recuperari de la vecini suma respectiva vecinului:(
Sincer birocratia din romania e imensa si te baga in ceata!!!
Mai are cineva vre-o idee va rog?
In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara unui bloc cu 20 de apartamente. La intrebarea mea si a altor vecini cum ar urma sa platim si noi racordul pe viitor (cand vom da de bani) dansul a raspuns ca nu va fi nici o problema...se va calcula per apartament. Pana aici totul bun si frumos
Insa in urma cu o saptamana o alta vecina de la etajul 3 sosind in tara dupa mai multi ani a dorit sa se branseze si ea la gaze. Vecinul a cerut jumatate din suma investita (38 de milioane investitia per total) motivand ca altfel nu o va lasa sa se branseze la "teava lui".
Desii vecina a achitat acesti bani din frica de a nu primii aprobare, eu, urmand ca in septembrie (sper) sa ma brasez si eu la gaze am inceput sa alerg pe la asociatie si la GAZ Tulcea cu intrebari privind aceste aspecte.
De la Sucursala tulceana de gaz am primit raspunsul ca vecinul in cauza nu este propietarul de drept pe aceasta coloana de gaz ci din contra Asociatia...pe numele careia a fost intocmit contractul. Iar vecinul care a investit va trebui sa isi recupere banii de la ceilalti propietari de apartamente in functie de momentul ales de fiecare pentru bransare dar ...DAR... numai o suma reprezentand o cota parte egala per apartament desi a facut la data respectiva singur investitia. In acest caz revenind 190 de Ron per apartament. Pe langa acest aspect a mai fost instiintat ca nu am nevoie de semnatura vecinului ci din contra..de semnatura asociatiei care imi va elibera o adeverinta precum ca am platit cota parte catre acel vecin. Din raspunsurile celor de gaz am inteles (desii mai voalat date) ca nu vecinul ar fi miezul problemei ci asociatia..insa din frica sau din comoditate aceasta, asociatia, nu prea vrea sa se implice si arunca pisica in curtea vecinului..."discutati cu el"
Am primit sfatul ca sa ma duc la asociatie cu suma de 190 de ron pe care sa o inmanez presedintelui de asociatie ca apoi sa imi elibereze chitanta si adeverinta de plata a contributiei , iar aceasta sa ii dea banii vecinului
Imi poate da cineva un raspuns clar care este calea legala sau care ar fi rezolvarea acestei probleme?
Tinand cont de faptul ca vecinul ameninta pe toata lumea ca daca nu contribuie cu sumele stabilite de el...nu semneaza pentru acord.
Trebuie sa mentionez ca vecinul a inventat o "schema" de plata foarte ciudata prin care dansul dupa 5 noi bransati isi va recupera investitia ba va iesi si in castig, respectiv ...cand mai vine al treilea se imparte la trei investia si imi da o treime mie si o treime celui de-al doilea, ...cand vine al patrulea se imparte la 4 si se da la fiecare ceilalti trei "investitori" cate o patrime....cand vine al cincilea....al saselea...tot asa...sa se imparta la numarul de bransati si sa primeasca o parte. Pai in acest caz dansul isi va scoate investitia ba mai mult va mai castiga si inca 40 - 50 de milioane in plus.
Eu am considerat ca voi lua 190 de ron o voi imparti in doua si voi inmana fiecaruia dintre cei doi bransati cate 95 de ron...insa se pare ca nu sunt "unii" de acord.
Ce pot face ca sa ma pot bransa ? Ma puteti indruma?:(