As vrea sa stiu daca o lege poate fi aplicata fara normele metodologice de aplicare a acesteia ? In speta , este vorba de Legea 40/09.03.2010 (modificarea si completarea Legii 333/2003) ,ale carei norme metodologice de aplicare ar fi trebuit sa apara in termen de 180 zile .Multumesc .
As vrea sa stiu daca , in conformitate cu legislatia actuala , am sau nu dreptul de a amenaja o parcare privata pe un teren proprietate privata intravilan sau aceasta activitate constituie dreptul exclusiv al autorităţilor administraţiei publice locale (OG 71/2002) ? Un raspuns pozitiv din partea dumneavoastra implica urmatoarea intrebare : ce documente si aprobari sunt necesare pentru o asemenea activitate ? Multumesc.
Speta:
In urma cu 3 luni ,parintii au gasit un cumparator pt un teren intravilan agricol, proprietatea lor dar , fara cadastru si intabulare. Promisiunile bilaterale verbale au fost urmatoarele: 1) vanzarea terenului cu suma X ;2) cumparatorul s-a obligat ca ,pe cheltuiala sa, sa se ocupe de cadastru si intabulare. Intre timp ,actele cadastrale au fost terminate dar , profitand de necunoasterea procedurilor , cumparatorul si-a "largit" activitatea , mergand pana la dezmembrarea (parcelarea) terenului in cauza (fara a fi existat o intelegere in acest sens).Acest aspect a determinat amanarea unilaterala a intocmirii actului de vanzare-cumparare, pana la definitivarea parcelarii terenului respectiv. Intre-timp , s-a achitat de catre cumparator ,printr-o chitanta de mana,un procent de 5% din valoarea de vanzare stabilita intre parti . In acest caz, ce se poate face pentru a determina cumparatorul sa incheie contractul de vanzare -cumparare si de achitare a sumei , asa cum a fost stabilita initial ? Va multumesc .
Multumesc pentru raspuns .Probabil va referiti la art.112 care , din punctul de vedere al conducerii societatii la care lucrez , este interpretabil ,in sensul ca ,daca angajatul lucreaza ,spre exemplu, 14 ore ,angajatorul ii asigura un timp de odihna de 36 ore . Daca puteti sa-mi oferiti cateva detalii suplimentare , va sunt recunoscator .Multumesc .
Ce act normativ prevede in mod expres ca ,lucrul in ture nu poate fi mai mare de 12 ore ? va multumesc .