avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate mariana1964

Activitate mariana1964

Bună ziua! Un pensionar care nu a lucrat în învățământ poate da examenul de titularizare?
Este putin mai complicat. Titlul de proprietate contine mostenitorii (copiii) celui decedat la momentul emiterii. Eu mostenesc pe unul dintre copiii acestuia si sunt unicul mostenitor. De aceea pe certificatul de mostenitor este trecut decat cota ce mi se cuvine din ceea ce este trecut pe titlu. Nu mai traieste niciun mostenitor din cei 6 trecuti pe titlu de proprietate, dar acestia au copii si nepoti care ii mostenesc.
Am fost angajat pe perioada determinata ca profesor in anul scolar 2022-2023, contractul incetand pe data de 16 iunie 2023. Ca sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuate ar fi trebuit sa fac cerere? Sincer am facut, dar nu am primit banii la ultimul salariu platit.
Pentru a se sti toti mostenitorii ce vor trebui sa se prezinte in instanta. Exista neintelegeri intre mostenitori in privinta partajului,deci nu se poate face prin notariat.
Detin un certificat de mostenitor de bunuri imobile prin care imi revin o cota de 1/6 din anumite suprafete de teren. Doresc sa ies din indiviziune prin instanta. De la primarie nu vor sa-mi emita anexa 24 din care sa reiasa datele tuturor mostenitorilor, pe motiv ca o vor emite doar la solicitarea instantei. Este adevarat?
Buna ziua. Exploatez o gradina de mai bine de 30 de ani. Nu a fost revendicata, dar nici nu am platit impozit pentru ca nu au acceptat cei de la primarie. O pot dobandi legal si daca da, ce ar trebui sa fac? Multumesc.
Buna ziua.
Am terminat facultatea de matematica in 1982 si, pentru modulul psihopedagogic efectuat, am pe fisa matricola trecute doar materiile Psihologia si Pedagogia. Din anul 2018 m-am angajat in invatamant dand examen de titularizare in 2017, respectiv 2018, luand note peste 8. In anii scolari 2018-2019, respectiv 2019-2020 am fost angajat ca profesor debutant calificat. Din 2020 nu am mai fost primit pentru a da examenul de titularizare pe motiv ca nu am modulul psihopedasgogic efectuat. Specific ca cei care sunt in situatia mea, dar au apucat sa dea examenul de definitivat si l-au luat, au drept de practica, deci sunt profesori calificati. Drept fapt, in anii scolari 2020-2021, 2021-2022 si cel curent 2022-2023 am lucrat si lucrez ca suplinitor fara studii de specialitate, desi predau matematica. Intrebarea este daca este corect ca dupa 2 ani lucrati ca profesor calificat sa fiu trecut la suplinitori fara studii de specialitate. Prin aceasta consider ca mi s-au anulat studiile superioare efectuate (fiind inclus in categoria celor care au studii medii), dreptul de a obtine un post pe baza notelor obtinute la cele 2 examene de titularizare in cazul in care nu m-as fi prezentat la examenul de titularizare. Mentionez de asemenea ca sunt foarte multe cadre didactice ce profeseaza care au la fel ca mine dovada efectuarii modulului psihopedagogic, dar au avut sansa sa dea definitivatul intre timp. Pana in 2018 am lucrat in domeniul IT, avand si specialitatea de informatician. Multumesc.
Am vârsta de 63 ani şi am ieşit la pensie. Vechimea o am de 39 de ani la care se adaugă 3 ani si 9 luni pentru anii lucraţi în condiţii speciale. Am lucrat la firme cu capital majoritar de stat, dar nu am fost bugetar. Întrebarea mea este dacă mă pot angaja în învăţământ cu contract, nu la plata cu ora, păstrând în acelaţi timp şi pensia. Mulţimesc.