avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Activitate tincu68

Activitate tincu68

Multumesc.
O zi buna.
Deci, in concluzie?
Mai astept vreun raspuns, dupa ultimile explicatii?
A fost import de marfa pentru revanzare. Iar acum o parte din aceasta marfa se exporta. Societatea a vrut sa faca retur de marfa pentru ca inchide activitatea, dar de la vama ni s-a spus ca nu se poate face retur(pentru ca la momentul respectiv a fost import definitiv), ci putem face export , iar la export ne deducem TVA-ul.
La momentul importului s-a platit TVA si acciza. Ulterior TVA s-a dedus.
Dar acum in momentul exportului marfa nu mai este purtatoare de acciza, nu mai poate fi recuperata pentru cantitatea pe care nu am vandut-o ci o exportam.
Putem deduce TVA-ul daca exportul este "scutit cu drept de deducere"
La export am prezentat actele de provenienta (DVI-uri aferente importurilor) , puteau sa ne incadreze in "scutit fara drept de deducere".
Va multumesc pentru rabdare si amabilitate.
Marfa a plecat in Turcia, cu avionul si avem documente vamale, bilet avion.
As vrea sa inteleg ce presupune a fi "scutit cu drept de deducere". Scutit inseamna taxa zero, dar dreptul de deducere ? Mai mentionez ca marfa a fost importata in anii precedenti, devenind astfel proprietarii ei. In anul 2010 lichidam afacerea si vrem sa dam marfa inapoi dar ni se explica faptul ca fiind proprietarii acestei marfi(a fost achitata integral) putem doar sa o exportam, caz in care vom "scutiti cu drept de deducere privind TVA. Ce si cat se deduce si ai ales de unde.
Multumesc anticipat.