avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate Petunia

Activitate Petunia

Discuție imprumut
buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca imi va restitui imprumutul dar nu am vazut niciun ban. cum as putea recupera banii? am mai multi martori care au stiut ca i-am dat banii. de fata a fost sora mea si un var. declaratia lor e suficienta? am sanse? ce probe trebuie?

multumesc
Discuție proba cu video
as dori sa stiu daca sunt surprinsi in exterior niste hoti, prin camerele de supraveghere, respectiva filmare poate fi o proba pt incriminarea faptasilor???


multumesc
Discuție Penalitati
Va rog sa-mi ziceti cum se calculeaza penalitatile de intarziere a platii unei facturi, prin care o firma a achizitionat de la o alta firma anumite bunuri, dar intarzie sa le plateasca. am inteles ca dobanda este stabilita de BNR ??? cum pot face calculul???

multumesc
Discuție ce sa fac
am o actiune in pretentii impotriva unei institutii a statului dar nu imi convine ce acte s-au depus in acel dosar de catre avocatul meu deoarece ma dezavantajeaza. avocatul meu, a suspendat dosarul de care vorbesc dar acum, am deschis eu altul cu acelasi obiect, dar am depus numai acte care ma avantajeaza.
in primul dosar suspendat, instanta acum mi-a dat din oficiu termen ca sa ne judecam, ce trebuie sa-i spun, sa le conexam pe cele doua, sau sa nu ma prezint in dosarul acesta nr 1 de perinmare???
Răspuns la discuția va rog un mic ajutor
nu, judecatorul de la tribunal i-a zis.
multumesc pt raspuns.
de mai bine de 3 ani ma lupt cu o primarie sa-mi dea un raspuns si aceasta intarzie sa mi-l dea. m-am gandit s-o actionez in instanta dar e tare greu ca nu stiu temeiul legal pe care sa-l folosesc.
in alta ordine de idei, nu ma pot judeca la tribunal in contencios deoarece asa a procedat o vecina in caz identic si i s-a zis ca in contencios la tribunal, se ataca numai actele care ne nemultumesc, provenite de la institutii. ori aici vreau sa oblig primaria sa-mi raspunda.


unde sa depun actiunea si ce temei legal invoc???