avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate horni

Activitate horni

Răspuns la discuția contestatie la executare
Nu se poate admite in parte in sensul de a se dispune admiterea contestatiei in ce priveste executarea si eventual sa se respinga in ce priveste contestatia la titlu?
Am primit de la executorul judecatoresc, somatie si proces verbal de calcul al cheltuielilor si am formulat contestatie la executare in termen legal. Somatia privea executarea unui proces verbal contraventional prin care mi se aplica o amenda si tarif de despagubire pentru lipsa rovignetei.Procesul verbal nu a fost comunicat la adresa mea ci total aiurea si nu am avut cunostinta de el decat odata cu primirea formelor de executare.Am solicitat si suspendarea executarii silite si am formulat contestatie la executare impotriva executarii si impotriva titlului -procesul verbal contraventional. La termenul de judecata presedinta m-a intrebat de ce n-am formulat plangere contraventionala.I-am raspuns ca ar fi fost respinsa ca fiind tardiv formulata si mi-a replicat ca exista institutia repunerii in termen.
Nu mai stiu ce sa cred...daca se poate contesta titlul prin contestatie la executare...sa inteleg ca o sa-mi respinga contestatia pt. ca nu am formulat plangere contraventionala?
unul dintre proprietari da procura paratei pt. a intra, locui si reamenaja imobilul. (de fapt a fost o promisiune de vanzare a imobilului).parata intra in spatiu, face imbunatatiri, ceilalti coproprietari vin la imobil si se declara multumiti de cum arata, insa cand trebuie sa perfecteze actele de vanzare (imobilul aratand altfel acum) nu mai sunt de acord cu pretul stabilit si refuza perfectarea actelor. totodata promoveaza si actiune de evacuare a paratei din spatiul.Refuza plata imbunatatirilor motivand ca mandatul n-a fost dat de toti coproprietarii.
intrebarea mea este : daca pentru lucrarile de imbunatatiri era necesara procura de la toti coproprietarii. (nu s-a schimbat destinatia locuintei si nici nu s-a impiedicat exercitiul concurent si simultan al folosintei celorlalti coproprietari).
Multumesc.
Nu avem precontract.Am avut doar promisiunea verbala de vanzare a imobilului, apoi mi-a dat o procura sa ma ocup de perfectarea tuturor actelor in vedea vanzarii (dar nu se precizeaza catre mine sa se faca vanzarea) si pacalirea mea sa-i aduc la notariat cand am fixat data pt. perfectarea vanzarii, avansul de 20.000 lei, avans pe care i l-am dat in camera secretariatului, fara martori.Martori am insa care m-au vazut plecand de acasa cu banii.
Am achitat un avans de 20.000 lei pentru cumpararea unui imobil vanzatorului care, ulterior s-a razgandit si a retras de la notariat actele, fara sa mai perfectam vanzarea si fara sa-mi restituie avansul.
Vreau sa-l dau in judecata pentru restituirea sumei insa nu stiu daca e plata nedatorata (art.1341 cod civil) sau imbogatire fara justa cauza (art.1345 cod civil).
Multumesc.
se mai restituie taxa de poluare?
Expertiza efectuata de SML Ploiesti stabileste ca nr. de zile de in grijiri medicale-80-85. Contestatie facuta de inculpat la INML, care efectueaza raportul medico-legal cu 45 zile de ingrijiri medicale. In fata raportului apare o adresa a Comisiei de avizare care opineaza ca nu s-au justificat aceste reduceri de zile. Instanta trimite din nou dosarul la INML pentru a completa raportul medico-legal cu justificarea reducerii nr. de zile de ingrijiri medicale.Raportul completat mentine aceleasi zile-45 si are in fata sa, adresa Comisiei de avizare (pe care repet...nimeni n-a cerut-o).
Intrucat intre cele doua rapoarte (SML Ploiesti si INML-Buc.) exista grave diferente (de 40 de zile) care este forul superior la care ar urma sa fac contestatie? Comisia superioara din cadrul INML? Nu sunt aceeasi medici si acolo?#-o
Răspuns la discuția recurs renuntare la drept
Calea de atac este recursul in renuntarea la judecata si la drept.:)
Eu intentionez sa formulez recurs pe neindeplinirea obligatiei de catre creditoare, mai ales ca este prevazut in practica ":sub rezerva de a renunta si intimata la executarea silita inceputa impotriva noastra".
Nu stiu insa daca ma incadrez in motivele de recurs...care este temeiul de drept.
Răspuns la discuția recurs renuntare la drept
Am formulat contestatie la executare pe onorariul exagerat de mare al avocatului (6500 lei) si pe faptul cain titlul executoriu impotriva noastra nu era prevazuta nicio obligatie.
Eu intrebam daca mai pot formula recurs in aceste conditii (nerespectarea conventiei dintre noi ) si daca da in ce temei legal.
Pe fondul intelegerii amiabile dintre mine si contestatoare, am dat declaratie notariala eu si sotul meu prin care renuntam la judecata constatiei la executare si la dreptul pretins (pacalita de avocatul ei). In sala de judecata n-am fost prezenta decat eu, sotul meu fiind reprezentat de avocat. Am dat instantei declaratiile notariale si am precizat prin avocat ca renuntam la judecata (atat, nu si la dreptul pretins desi era specificat in declaratia notariala) sub rezerva ca si contestatoarea sa renunte la executarea inceputa impotriva noastra.Instanta a precizat insa in practica ca am renuntat si la dreptul pretins.
Instanta a respins contestatia la executare si in baza art. 247 c.p.c a luat act de renuntarea noastra la insusi dreptul pretins .
S-au precizat in considerentele sentintei ca ambii constatatori prezenti personal au declarat ca inteleg sa renunte la dreptul pretins, desi la apelul nominal se precizeaza ca a fost prezenta numai contestatoarea.
In conditiile in care intimata nu si-a respectat partea sa din intelegere si nu a renuntat la executare mai pot face eu acum recurs? (sunt in termenul procedural)Daca da in ce temei?
Multumesc.