Multumesc pt raspuns. Credeti ca-i renteaza bancii sa ma dea in judecata (tinind cont de suma, si de "rapiditatea" proceselor in Ro), mai ales ca exista garantii pt suma respectiva ? Mai mult, partenerul meu, desi nu se angajeaza in contract sa semneze in nume personal bilete la ordin, a facut-o (a semnat in nume personal chiar doua). Insa insistenta bancii e sufocanta - asa sint toate bancile ?
Buna ziua, sintem 2 asociati intr-o firma care, din cauza crizei, are mari probleme, si nu poate sa mai plateasca (momentan) un credit bancar de aprox 10.000 Euro. Creditul e garantat 70 % de Fondul National de Garantare, plus 2 masini Solenza (deci ar fi acoperitor). In contract, scrie ca ma oblig sa semnez 2 bilete la ordin in alb, fara protest, avalizate in nume personal, dar nu le-am semnat (cu toate acestea, creditul a fost acordat). Banca ma tot cheama sa le semnez, dar eu refuz. Pot fi dat in judecata de banca, sau pot fi executat silit ? Ce riscuri imi asum daca nu le semnez (daca le semnez, stiu f. bine ce inseamna) ?
Multumesc pt raspuns. George