avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Activitate AvadaniG

Activitate AvadaniG

Pe data de 13.09 mi s-a retinut permisul pentru ca aveam numerele rosii expirate. Dupa retinerea permisului de conducere am primit o dovada de circulatie provizorie pe care am prelungit-o la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau de 3 ori.
Intrebarea ar fi daca eu nu mai prelungesc dovada incepand cu 2014 in momentul finalizarii cazului si o sa mi se suspende permisul de ex pentru 3 luni de la ce data o sa imi fie suspendat? de la data ultimei prelungiri sau de la data finalizarii cazului?


Am incheiat un precontract avand ca obiectul vanzarii un imobil si am primit un avans de 50000 de lei de la cumpatator. Am primit totusi intre timp o alta oferta mult mai consistenta din partea altui cumparator. Stiu ca se poate rezilia contractul amiabil cu acordul celor doua parti dar intrebarea mea e daca mai am alta cale sa reziliez contractul fara sa fiu nevoit sa platesc dublul avansului, cum este stipulat in precontract.

Multumesc anticipat.
In luna decembrie anul trecut mama mea a radiat un I.I pentru a ramane in concediu de maternitate. Am decis ca eu sa infiintez un I.I si sa mergem in continuare cu afacerea ce o avem.

Mama are 2 case de marcat. Cum trebuie sa procedez ca sa le folosesc si eu? E posibil daca ea are firma radiata sa le vanda? Care mai sunt legile noi? Acum un an a schimbat de pe AF pe II si s-a putut, dar acum ma confrunt cu problema ca NU SE MAI POATE! De ce?
Astazi 28.12.2010 am primit o scrisoare prin care am fost anuntat ca am primit o amenda contraventionala pentru ca pe data de 14.10.2010 am circulat pe DN2 km 320 Bacau fara rovinieta. Rovinieta mea era valabila pana pe 17.10.2010 In momentul de fata eu nu mai am chitanta pentru acea rovinieta ci doar ceea ce era lipit pe parbriz. Pe data de 14.10 rovineta era pe alt numar de inmatriculare deoarece masina a fost reinmatriculata in luna august, probabil de asta nici nu ma aveau in baza de date.

Intrebarile mele ar fi:

1. La ce judecatorie sa depun constestatia? domiciuliu sau judecatoria Bacau?
2. Ce sa contina aceasta contestatie? cartea de identitate care sa confirme numarul de inmatriculare vechi + rovinieta de pe parbriz + contestatia?