avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate gabitza2521

Activitate gabitza2521

in cazul in care sunt imputernicita pentru un cont bancar al parintilor si divortez acei bani sunt considerati bun comun? (dea cursul timpului am alimentat acel depozit chiar si in timpul casatoriei)
Multumesc,
Răspuns la discuția bun comun
desi investitiile in cazul constructiei au fost doar din partea mea, prin procesul de receptie si intabulare a imobilului daca este facut pe ambii soti acest imobil devine bun comun ?
Discuție bun comun
Buna ziua,

- daca sotul meu dovedeste cu acte ca avea casa si terenul aferent inainte (casa fiind in constructie) de a se casatori cu mine, aceasta mai este bun comun?

- exista in legislatie o prevedere prin care un bun propriu poate trece in bun comun (ex:..dupa un nr de ani de la casatorie?)

Multumesc,
in concluzie ...doar aportul adus la constructie pe baza unor facturi chitante poate fi folosit la partaj...(nu terenul , casa)

..sper ca am inteles corect

Multumesc
- terenul este pe numele parintilor mei si pe al meu in cota parte cumparat cu act de vanzare cumparare cu ceva ani in urma
-daca constructia casei a inceput inaintea casatoriei si divortul a urmat in timpul constructiei casei ( inca nu este intabulata)...
Casa este un bun comun sau este proprietatea mea si a parintilor?