avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate sey

Activitate sey

acestea sunt detaliile, cu ocazia executarii silite, care fusese deja suspendata de instanta, dar care a continuat chiar in ziua in care eram in instanta, executorul m-a anuntat ca a dus toate aceste lucruri din apartament si le-a depozitat la o adresa, iar iulterior la alta, nu el, ci le-a incredintat proprietarului aparatamentului in care locuiam cu chirie si a unui custode numit din partea proprietarului. aceste obiecte nu apar nici in inventar, proprietarul recunoaste ca porbabil sunt in posesia lui, dar nu le-a inventariat, si nu vor sa imi permita accesul la ele, decat daca imi retrag contestatia, am aceste declaratii si aleexecutorului si ale proprietarului in scris. avem termen in instanta peste 2 zile.
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o indrumare despre ce demersuri mai trebuie sa fac pentru a-mi recupera actele originale, medicamentele, banii, etc care mi-au fost confiscati in luna iulie 2020, desi aveam suspendare executare silita, de catre executor, care nici nu a inventariat aceste obiecte personale, care nu faceau obiectul executarii. se judeca in continuare contestatia mea, dar termenele sunt destul de mari, eu am ramas pe drumuri, si fara casa, si fara acte, si fara haine sau incaltaminte, ba si fara telefoane si alte apare electronice, unele de la firma la care lucrez si pentru care voi raspunde. executorul refuza sa mi le inapoieze, zice ca ii interzice legea, toata executarea s-a facut in fals, in baza unui asa zis titlu executoriu anulat. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unde sa ma mai adresez ca macar actele, medicamentele si aparatura electronica de care am nevoie ca sa pot lucra sa mi le inapoieze. Deja am facut toate demersurile, dar nu am reusit nimic. Am boala cardio-vasculara grava, imi pierd locul de munca, nu mai am cu ce sa ma imbrac, etc, medicamentele si cardul de sanatate mi-au fost confiscate. Am toate dovezile, inclusiv expertiza grafologica, ca actele au fost falsificate, doar ca dureaza f mult procesul iar eu sunt pe drumuri. Unde sa ma mai adresez in afara de instanta de judecata? Va multumesc mult.
Răspuns la discuția intrebare urgenta tranzactie
Imi sugerati sa solicit ca plata sa se faca mai repede decat acel termen de 5 zile? Deoarece plata se face prin banca, nu stiu cum ar putea ajunge banii in momentul tranzactiei in posesia mea. Daca exista totusi, o alta posibilitate, va rog sa imi spuneti cum ar fi mai bine sa procedez.
In vederea renuntarii mele la litigiul de munca cu fostul angjator, mi se propune semnarea unei tranzactii, in care se specifica faptul ca eu renunt la dreptul la judecata si contestatie, iar angajatorul se obliga sa imi achite o suma in 5 zile lucratoare. Dar apoi, apare punctul 2 din contract, care spune ca in cazul in care nu-si indeplineste intocmai si la termen obligatia de plata, noi, partile, solicitam instantei sa pronunte o hotarare de expedient care sa contina prezenta tranzactie, prin care sa stinga litigiul . Aceasta clauza imi ridica suspiciuni, neintelegand daca asta este procedura sau daca nu cumva este numai o incercare din partea lor de a ma induce in eroare. Mie mi s-ar parea normal ca tranzactia sa nu fie valabila decat in conditiile in care fiecare parte isi respecta intocmai obligatiile si atat. In plus, as vrea sa stiu daca ei mai pot solicita in instanta alte pretentii din partea mea ( de ex. pretentii de cheltuieli de judecaa) si o sugestie despre cum sa sune aceasta clauza in contractul de tranzactie incheiat.

Va multumesc.
Contractul de PFA cu acelasi job profile nici nu a fost reziliat (din omisiunea angajatorului, nu numai contractul meu, ci toate contractele). In plus, la data la care am fost concediata pt motive legate de necorespundere profesionala( art 31) - incetare contract perioada de proba la asta se refera, nu?-mi s-a virat in cont o suma de bani reprezentand "Bonus de performanta".
De la 1 ianuarie 2010 am lucrat practic 2 luni fara nici un contract, iar in martie am incheiat un contract de prestari servicii pe PFA, pe acelasi post pe care din 1 octombrie am trecut la contract individual de munca, pentru a se evita riscul de a fi considerate toate contractele de PFA ( sunt 100 de angajati) ca fiind activitati dependente si prin urmare impozitate ca atare. Daca fac dovada faptului ca lucram pe acel post, chiar si fara contract timp de 2 luni, apoi ca PFA, se mai poate considera perioada din octombrie ca fiind perioada de proba? Am aceste inscrisuri din partea managerilor companiei, in care se spune clar ca toate contractele de PFA trec de la 1 octombrie la contracte individuale de munca, cu observatia ca veniturile brute negociate vor fi pastrate neschimbate, cu exceptia faptului ca vor fi trecute pe CM numai 90% din venituri, restul de 10% urmand a fi platit lunar ca fiind bonus de performanta.
De asemenea, prin faptul ca eu am semnat iniainte de a fi depus la ITM un CIM cu o perioada de proba de 30 de zile, actul respectiv fiind apoi modificat de ei la 90 de zile perioada de proba, fara a ma informa despre acest lucru, nu-i decade, cf Codului muncii din dreptul de a mai uza de perioada de proba?
Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la un litigiu de munca. Am fost angajata la o societate din data de 1 ianuarie 2010, dar, datorita faptului ca societatea nu dorea contract de munca, ci pe PFA, formalitatile au durat si am incheiat contractul de prestari servicii abia in data de martie 2010, tot in aceeasi data fiindu-mi platite si
lunile ianuarie si februarie( aceasta fiind dovada ca lucram la ei din ianuarie, altfel de ce mi s-ar fi platit in prima zi de contract o suma atat de mare? de altfel, pot face dovada faptului ca am lucrat la ei in aceasta perioda).Datorita schimbarilor legislative produse in aceasta vara cu privire la PFA-uri, societatea decide ca din 1 octombrie toate contractele de prestari servicii pe PFA ale celor 10 de 'angajati' sa se transforme in contracte de munca, si ne informeaza prin e-mail de aceasta decizie, inclusiv de faptul ca pe noile contracte de munca nu vom incasa ca si salariu brut decat 90% din venitul real, restul de 10% urmand a fi primiti lunar sub forma de 'bonus de performanta" - sub pretextul ca salariile fiind negociate in euro, astfel se va putea acoperi diferenta de curs valutar.Fiind angajata pe post de Director administrativ, pe contractul individual de munca, mi se da sa semnez intai un contract cu o perioada de proba de 30 de zile, apoi insa, societatea angajata sa depuna documentele la ITM sustine ca e obligatoriu ca perioada de proba sa fie de 90 de zile, si, pe motiv ca nu mai era timp sa se semneze din nou, depune contractul semnat initial de mine cu 30 de zile ca perioada de proba, schimband la depunere numai foile din contract referitoare la perioada de proba ( pot face dovada, la expertiza, ca lucrurile stau asa, deoarece foile initiale au fost redactate intr-o tara, unde formatul de hartie este diferit de cel A4 din Romania, la fel si textura).In data de 21 octombrie, fara nici un fel de motivatie, sunt instiintata brusc ca s-a luat decizia concedierii mele si ca mi se va trimite prin posta aceasta decizie, dupa care mi se cere sa parasesc biroul, cu predarea tuturor actelor, etc.Totusi, nu mi se da sa semnez decizia de concediere ( purtand data de 21 oct)decat in data de 28 oct, eu mentionand acest lucru pe foaia respectiva. Acest lucru conduce ca, la depunerea actelor respective la ITM, ITM se autosesizeaza si amendeaza firma (nu am fost informata de acest control decat ulterior, eu neasistand si neluand in nici un fel legatura cu inspectorii ITM). In termen de 30 de zile de la primirea deciziei de concediere, luata in conformitate cu Art. 31, alin 4 din Codul Muncii, am contestat aceasta decizie la tribunal, solicitand anularea acesteia si repunerea mea in functie, si totodata, daune materiale si morale. In
contestatie am aratat ca nu ma aflam in realitate in perioada de proba. In plus, avand in vedere faptul ca eu am semnat un contract cu o perioada de proba de 30 de zile, iar apoi acesta a fost modificat fara stirea mea de catre angajator, acesta isi pierdea automat dreptul de a face uz de drepturile sale cu privire la perioada de proba, in ceea ce privea contractul meu de munca, nu-i asa? ( eu asa am inteles din Codul Muncii).De asemenea, avand in vedere ca nici pana in aceasta data nu am primit exemplarul meu din contract, am solicitat adminsitratorului firmei sa mi-l remita, si am aflat cu stupoare ca acel exemplar se afla la un coleg din
cadrul firmei, coleg care nu are nici un fel de atributii de HR si nu era deci indreptatit sa aiba acces la acest document confidential. Prin e-mail, colegul a admis ca documentul se afla la el si mi-a si trimis o copie scanata a actului, copie pe care am depus-o la tribunal,impreuna cu celelalte inscrisuri, pentru a dovedi incalcarea clauzei de confidentialitate din partea angajatorului, motiv pentru care am solicitat, de asemenea, daune.
Initial, mi s-a oferit o tranzactie pt a-mi retrage plangerea, dar vad ca intre timp au inceput sa creada ca neavand aparator, sunt mai usor de pacalit si imi trimit niste modele de tranzactie care contin clauze 'ciudate', in plus, tot scad sumele oferite, asa ca as avea mare nevoie de un sfat specializat, pentru ca voi fi nevoita sa ma judec cu ei pana la capat.

Va rog, imi puteti spune daca aceste probe pe care le-am depus in instanta ( in mare parte, e-mailuri si documente scanate) imi pot fi de ajutor si daca pot dovedi cu ele ca nu eram in perioada de proba, de fapt, deoarece lucram pe acelasi post de aproape un an? Banuiesc ca la nevoie pot solicita si proba cu martori, desi mi-e greu sa solicit fostilor colegi sa vina in instanta, cand ei pot fi amenintati cu pierderea jobului. Dar, oricum, pot gasi eventual furnizori, etc, cu care am lucrat in perioada respectiva.

Va multumesc anticipat, am mare nevoie de un sfat acum!
In instanta am contestat decizia de concediere si am cerut reintegrarea pe post. Ei imi propun plata a 6 salarii brute, dar cu retinerea de catre ei a contributiilor pe care le plateste un angajat. Ceea ce nu inteleg este daca aceasta este singura solutie, eu neavand statut de angajat in aceste 6 luni pentru care mi s-ar plati echivalentul salariilor. Adica este obligatorie aceasta formula aleasa? de ce sa platim si eu toate contributiile aferente, de vreme ce in aceasta perioada eu nu figurez ca si angajat? avocatul lor imi spune ca este singura optiune, dar nu stiu daca este asa sau nu.
Am o rugaminte... mi s-a desfacut contractul individual de munca, iar in urma deschiderii unui proces, fostul angajator imi propune incheierea unui contract de tranzactie, in care specifica ca urmeaza sa primesc contravaloarea a 6 salarii brute, dar cu retinerea tuturor taxelor( respectiv impozit, CAS, somaj, sanatate), eu urmanad a incasa numai suma neta. Intrebarea mea este daca acest lucru este intr-adevar obligatoriu, ca fiind singura optiune de a primi acesti bani pt stingerea litigiului, si daca da, avand in vedere ca mi se platesc aceste contributii de catre angajator, aceasta perioada de 6 luni apare pentru mine ca fiind vechime in munca, sau care este motivatia retinerii acestor taxe si contributii de catre fostul angajator.

Multumesc mult.