Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua depinde de clauzele contractuale, daca aveti dreptul la retur in functie de modalitatea de cumparare. Pentru ca pretul este prea mare fata de pretul pietei, nu puteti returna dar poate sunt alte variante. Prezentati situatia detaliata unui avocat si acesta va poate spune ce este de facut.
FRANCU_CONSTANTIN a scris:
o sa ma adresez în acest sens în primul rand PC și sunt curios ce răspuns îmi va da în raport cu cel al dv de aicea?!?
O sa primiti acelasi raspuns pe care vi l-a dat gi-jane2.
Creditul il returnați fix asa cum v-ati inteles, nu e nimic ilegal. E legal sa va perceapă dobanda și pt cei viteji care vor sa plateasca anticipat, se asigura ca își iau dobanda sau cea mai mare parte din ea.
Nu cred ca veti îndrepta asta nicaieri.
Imi puneti intrebari la care nu am cum sa am raspunsuri. Eu nu am competenta sa constat ca un act normativ este viabil sau nu si, imi pare rau, nu stiu cum vor aplica institutiile publice acest act normativ si nici ce hotarari vor pronunta instantele, ca sa raspund si domnului Francu.
Daca veti primi acasa o decizie prin care plata indemnizatiei va fi suspendata inseamna ca o sa aveti ce sa contestati. Numai actele emise in aplicarea legilor pot fi contestate, legile nu pot fi contestate. Daca nu veti primi o decizie de suspendare a platii indemnizatiei insa nu veti primi nici indemnizatia, solicitati casei de pensii plata acesteia in baza art. 8 din Legea nr. 283/2011. In functie de raspuns sau de lipsa acestuia, va veti adresa instantei.
Ambele dispozitii cuprinse in actul normativ au caracter imperativ. Art. 18 nu este prevedere derogatorie, ar fi trebuit sa rezulte expres din text acest lucru. Mai exact spus, asta prevede art. 8, alin. (3) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative.
Art. 8
(3) Dispozitiile cuprinse in actul normativ pot fi, dupa caz, imperative, supletive, permisive, alternative, derogatorii, facultative, tranzitorii, temporare, de recomandare sau altele asemenea; aceste situatii trebuie sa rezulte expres din redactarea normelor.
Sau ar fi trebuit ca, la finalul art. 8 din Legea nr. 283/2011, sa existe mentiunea "cu exceptia indemnizatiilor prevazute la art. 4 alin. (4) din Legea nr. 341/2004''. Sigur, ultimul cuvant il vor avea instantele, in a caror piele nu mi-as dori sa fiu.
Aveti perfecta dreptate , doarr ca, mai mult ca sigur , instantele vor interpreta in sensul ce art 18 aduce precizari art 8, in sensul ca se refera doarl la categoriile de revolutionari raniti sau ucisi;)...deoarece art. 18 se refera doar la indemnizatiile Lupatatorior remarcati pentru fapte deosebite, nu la toti revolutionarii...
pe mine altceva ma socheaza: cum se poate ca intr-o lege sa prevezi ca un drept castigat prin alta lege NU SE MAI ACORDA un an! nu ca se suspenda, nu ca se reduce, repet, NU SE ACORDA!
in aceeasi logica , se poate ca maine -poimaine sa nu se mai acorde nici pensiile pentru anumite categorii de persoane
@FRANCU_CONSTANTIN
Ambele prevederi au aceeasi putere. Daca ar fi existat vreo distinctie, as fi scris. Si mai uluitor mi se pare faptul ca nu a remarcat nimeni pana acum contradictia dintre cele doua articole, desi legea este publicata in Monitorul Oficial de 10 zile.