buna seara!revin pe aceasta tema.azi am fost cu mama la spitalul clinic fundeni la sectia medicala.vineri merg cu mama la cardiologie.am fost,deasemenea, la casa de pensii sector 2 si m-am interesat pentru mama de pensie va primi in sep 2019 pensie de urmas(mama este nascuta in 1958 luna iulie).pentru moment am inteles de aici ca cel mult datorita faptului ca este operata de glanda tiroida-boala Basedow- este hipertensiva si obeza ,medicul de fam impreuna cu medicul endocrinolog pot face o recomadare pentru comisia teritoriala pentru recuperarea capacitatii de munca in vederea unei expertize medicala.ca urmare pot decide daca primeste sau nu o pensie de handicap sau incapacitate (nu am inteles eu prea bine.
alte date despre mami:a terminat scoala profesionala,a fost angajata la fabrica de piele sintetica 4ani(laborant chimist-mediu toxic) apoi m-a nascut pe mine si a ramas sa ma creasca pe mine.la 6ani dupa mine a mai nascut un copil.am un frate.a mai lucrat cu tata dar fara carte de munca.in prezent nu are nici un venit este in intretinerea fratelui meu.mai am o intrebare-mama nu are cartea de munca si nu stiu daca fabrica mai exista.unde as putea merge sa ma interesez de cartea de munca?
buna ziua!va rog sa ma ajutati si pe mine in rezolvarea acestei probleme.in 2005 tatal meu a decedat la varsta de 49ani.a avut un cancer la cap care a dat in metastaza. a beneficiat de pensie pe caz de boala cateva luni.acum mama mea nu are niciun venit.se afla in intretinerea fratelui meu.mama a fost operata in 1997 de glanda tiroida(boala Bazedow).in prezent este hipertensiva obeza si ii este ineterzis efortul fizic.poate ea sa primeasca o pensie.mentionez ca a lucrat vreo 3-4 ani cu carte de munca in rest casnica si munca la negru.astept un raspuns din partea dvs.