avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate LDTE

Activitate LDTE

In calitate de reclamant am pornit un proces de divort din culpa exclusiva a sotului parat si am platit un onorariu la un avocat care sa ma reprezinte. Pana la primul termen am reusit sa negociez cu paratul sa semnam si sa depunem la dosar un acord prin care eram de acord cu divortul prin acord si nu din culpa exclusiva a paratului. intrebarea mea este ce sanse am sa-mi recuperez onorariul platit de mine avocatului si care este procedura? Daca divortam prin acord am dreptul ca sotul parat sa-mi plateasca onorariul platit de mine avocatului meu? Mentionez ca el nu si-a mai angajat avocat.
Multumesc,am citit ca dupa ultima modif a codului de procedura din oct 2010 se poate face divort prin acord indiferent de cati copii ai si de vechimea casatoriei. As vrea daca se poate sa-mi spuneti daca trebuie sa depun vreun inscris pana la primul termen sau atunci in timpul procesului spunem ca vrem prin acord in fata judecatorului. Cum este mai bine sa procedez?
Buna ziua!
va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat juridic in urmatoarea situatie.In calitate de reclamant am deschis actiune de divort din culpa exclusiva a sotului parat. Avem un copil minor cu varsta sub 10 ani. Acum sotul meu imi solicita sa schimb actiunea de divort din culpa comuna. Eu as vrea sa o schimb in actiune de divort prin acord pt ca ma intereseaza sa termin cat mai repede si mai putin traumatizant acest divort. As vrea sa-mi spuneti daca pot face aceasta schimbare a actiunii de divort pana la primul termen (care este peste 1 luna) si care este procedura.
Va multumesc