avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate bigionut

Activitate bigionut

Răspuns la discuția CONTROL ITM
Multumesc mult pentru raspuns.

Mai am o nelamurire in urma aceluias control. Mi se cere sa nominalizez prin decizie scrisa o persoana pt Revisal. Administratorul firmei nu este angajat in firma.
Art. 2 alin 5 nu prevede clar daca poate sau ca administratorul sa fie persoana respectiva.
Discuție CONTROL ITM
Buna ziua,
Dupa un control al ITM am avut mai multe masuri 2 din ele imi sunt necnoscute. Acela masuri sunt:
Angajatorul va face dovada includerii in CIM a tuturor elementelor prevaztu la art 17, alin 3 din legea 53/2003,republicata.
Care sunt acele elemente? Fac o anexa in care le introduc?
Angajatorul va compleata ROI cu toate categoriile de dispozitii prevazute la art. 2422 din legea 53/2003, republicata.
Care sunt acele elemente? Fac o anexa in care le introduc?
Cum devin platitor de TVA? Mi-am infiintat un SRL-D (astazi 12.11.2012 mi-a iesit CUIul)si vreau sa-l fac platitor de TVA
Buna ziua,

Daca un I.I. (intreprindere indivduala) neplatitoarea de TVA face achizitii intracomnuitare trebuie sa se intregistreze la fisc?
Buna ziua,
Stiu ca existau niste scutiri pentru angajatori daca anagajaza persoane care sunt somere. Mai sunt avantajele respective? Care sunt?
Pe langa asta stiu ca existau si avantaje pentru somerii care se muta dintr-o localitate in alta pentru a-si schimba locul de munca daca firma la carea au lucrat desfiinteaz postul pe care el lucra. Speta: " O firma se desfiinteaza. Ea e in Timis noul loc de munca este in jud. Valcea. Viitorul angajat are domiciliu in Valcea. Se considera ca se relocheaza?"
Buna ziua,

Amenzile se pot transforma in munca in folosul comunitatii? Daca da, in ce conditii?

Cazul meu:
Am luat 3-4 amenzi pe perioada stundentie pentru ca am circulat pe mijloace de transport (RATT). In principiu nu iubesc foarte tare sa dau bani la bugetul local si sau la orice autoritatea sau institutie care tine de stat ( sunt convins ca acei bani nu imi vor aduce plus valoare, nici daca sunt amenzi, nici impozite, nici orice alta forma; adica nu imi vor aduce plus valoare pentru ca vor fi furati intr-un buzanr sau altul si o sa apara o tanti cu o geanta frumoasa la TV). Pentru acest fapt vreau sa intarzii cat mai mult pozibil plata oricarei contributii la bugetul local sau nationa. Am fost de curand impreuna cu tatal meu sa ridice ceva documente de la directia de taxe si impozite locale. Acolo el a intampinat dificultati pentru amenzile mele. Am rezolvat problema merg la ceva directoare de acolo si amenitand frumos ca e abuz in servici si voi merge frumos la politie impreuna cu tata sa depunem o plangere (el e un platitot model nu ca mine; deci chiar era abuz), vazand ca o sa se termine urat cred si pentru ea i-a dat tatalui meu documentele pe mine amenitandu-ma ca imi va transforma amenzile si impozitele locale in munca in folosul comunitatii.
Răspuns la discuția Contract de comodat
Multumesc mult!
Pot introduce intr-un contract de comodat la capitolul
"INCETAREA CONTRACTULUI

Contractul inceteaza in termen de 15 zile de la cererea solitara a unei dintre parti."?

O sa am probleme din cauza acestei clauze daca contractul de comodat este pentru un imobil care va deveni sediu social al unui SRL?
Răspuns la discuția Contract de comodat
Cum pot cuatifica consumul de energie? Noua firma este de acord sa plateasca integral cheltuiele de intretinere a imobilului.
Pot aduga o clauza intr-un contract de comodat prin care oblig firma (comodatar) sa plateasca toate cheltuielile spatiul respectiv (gazul, electricitatea, internetul, intretinerea) daca in acelasi imobil mai exista o alta firma care si ea are contract de comodat.