avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate marinsandu

Activitate marinsandu

Buna seara!
Va rog sa ma scuzati daca sunt prea insistent cu problemele pe care le ridic ,dar traiesc intr-o comunitate imposibila, nu din cauza neajunsurilor ci din cea a orgoliilor.
Va solicit un raspuns pertinent si la urmatoarea situatie:
locuiesc la parter, iar subsolul scarii este inundat de scurgerile din instalatia de canalizare de cativa ani buni. Aceasta situatie mi-a cauzat probleme majore ,atat de sanatate , cat si de confort datorita umezelii care s-a infiltrat prin pardoseala , al mirosului pestilential permanent din casa, al tintarilor omniprezenti atat vara cat si iarna, etc. Pentru efectuarea reparatiilor trebuiesc efectuate lucrari de amaploare, deoarece instalatia de canalizare nu are panta necesara de cand a fost construit blocul,remedierea acestui neajuns implicand spargeri in grinzile de fundatie ale blocului si desigur ca iscusiti constructori socialisti, nu au prevazut nici bresele din praguri pentru apa de avarie.Fata de cele relatate , va rog, spuneti-mi care ar fi calea de urmat ,avand in vedere ca nu dispun de o suma atat de mare pentru a demara lucrarile cu o firma, pe cont propriu, urmand a-mi recupera banii ulterior si nici sustinerea prea multor vecini(fondul de rulment este infim fata de costurilr lucrarii. Daca aduc inspectia sanitar vaterinara(SANEPID), saconstate situatia aratata, ar avea o rezolvare legala?
buna seara!
cu ceva ani in urma(12), am plantat 2 pomi(plopi) pe spatiul verde din fata apartamentului in care locuiesc(la parter), pentru a evita incalzirea excesiva datorata orientarii catre apus a acestuia, neavand alt obstacol in fata soarelui pe timpul verii.Acestia au crescut destul de bine in acest rastimp, coroana unuia fiind mai aproape de bloc a ajuns pana la etajul 4. Toti vecinii au fost multumiti de beneficiile aduse de acestia,mai ales ca in apropiere aprox. la 20 m de bloc avem si pubelele de gunoi, mai putin vecinul de la etajul 4 ,care a facut solicitare la primarie la administratia domeniului publuic, pentru "curatarea"coroanei pomului, care, chipurile il lovea si deteriora tencuiala de pe fatada apartamentului.Pana aici par toate in regula , dar situatia este alta: cred ca ar fi fost normal ca acest vecin ,mai ales stiind ca pomii au fost plantati de mine ,sa ma sesizeze despre problema aparuta pentru gasirea unei solutii, dar din rea credinta nu a facut-o si colac peste pupaza, cei de la domeniul public ,atunci cand au venit, au taiat toti pomii din fata apartamentului , neexecutand doar curatarea care se impunea la unul , cel mai apropiat de bloc. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta operatiune se putea desfasura fara acordul , sau la sesizarea, asociatiei de proprietari si daca pot spera tragerea la raspundere a cuiva (va rog sa ma credeti ca am simtit ca raman fara aer in piept cand am aflat de la o vecina ca ne-au taiat pomii,eu ajungand acasa doar in weekend-uri, deoarece am locul de munca in alta localitate.
Va multumesc , cu deosebit respect
Răspuns la discuția pagube materiale
aprobare scrisa sigur nu ma luat , pur si simplu nu am stiut ca este necesara, dar vecinul de la etajul 4 care trebuia sa curete turturii (cred eu), nu are nici o raspundere? Daca acei turturi accidentau o persoana?
buna ziua!
va rog, sa-mi spuneti si mie , care este calea de urmat si de la cine trebuie sa solicit recuperarea pagubelor produse la un aparat de aer conditionat, deteriorat de turturii cazuti in timpul iernii,de pe acoperisul blocului in care locuiesc?
1. de la locatarul de la ultimul etaj
2. de la asociatia de proprietari.
va multumesc anticipat