avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Activitate wanado7

Activitate wanado7

Prin definitie o asigurare este un act benevol, sau poti fi obligat sa platesti o asigurare fara consumtamantul tau ?
Aici in germania un tembel de agent de asigurari imi spune ca nu ma poate
demisiona din asigurare numai daca imi casez sau imi vand masina,

Răspuns la discuția Alcoolemie la volan
nu prea stiu cui e adresata intrebarea cu mess-ul dar id-ul meu pe yahoo e wanado7
Răspuns la discuția Alcoolemie la volan
Concentratia in sange va fi cam dublu fata de cea in aerul expirat. Daca aveti permis de 18 ani, recititi paragraful "infractiuni" din noul cod rutier. Eu pentru 0,55 la mie in aer expirat am "primit" 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare iar 3 ani si 4 luni am avut cazier. Am platit gras cel mai bun avocat din localitate, dar a "reusit" doar sa-mi reduca cu cateva luni pedeapsa ceruta initial de procuroare. Si condamnarea e traumatizanta dar eu am avut de perdut enorm din cauza cazierului. Am cautat si legislatia altor tari si am devenit si eu convins ca este considerata si chiar reprezinta o infraciune Foarte grava. Mie unul cel putin dupa patania mea nu-mi mai trebui nici masina, nici permis :(
Mare atentie!
Buna ziua. Cu respect, imi permit sa va cer sfatul in urmatoarea problema pe care o am. Pe 21 iunie 2009 (de ziua mea) am cam chefuit cu prietenii si m-am suit la volan. Greseala fatala, nu conteaza circumstantele, am fost testat cu 0.55 la mie, peste cei 0.4 maxim acceptati de lege pentru incadrarea la contraventie. Am primit 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare, respectiv 3 ani si 4 luni perioada de incercare. Conform art.86 inteleg ca in acest caz, in situatia nesavarsirii altor abateri, doamne fereste, la expirarea perioadei de incercare, voi fi reabilitat de drept (sentinta:21.01.2010 +3,4 ani = 21.05.2013). In mod normal daca voi merge pe 22.05.2013 sa solicit cazier, ar trebui sa primesc unul "curat". Dar inteleg ca e greu sa se intample treaba asta, cel mai probabil voi aparea tot cu inregistrarea in cazier, dupa care va trebui sa fac o cerere la instanta pe baza sentintei si a cazierului la zi sa constate ca a intervenit reabilitarea (!) dupa care urmeaza alta perioada pana se da decizia, alta perioada pana se opereaza in cazier, desi treaba asta stie sa o faca soft-ul din calculator, adica stie data sentintei, durata perioadei de probatiune, poate calcula automat data reabilitarii, in lipsa altor abateri (scuzati deformatia profesionala i.t.). Intrebarea era daca trebuie sa fac anumite demersuri inainte de scurgerea termenului de probatiune, pentru a evita intarzieri nedorite in obtinerea unui nou cazier, curat. Multumesc pentru atentie si pentru un eventual sfat, Cu respect, Remus P.
Buna ziua,
Am primit pe 21.ian.2010 condamnare 1 an si 4 luni pt. conducere sub infl. alcoolului. Deci perioada cred ca s-a terminat pe 21.mai.2011. Am baut de ziua mea si m-am suit la volan; m-a lovit un tir din spate pentru ca mergeam prea incet cu dacia, iar mie mi s-a detectat 0.55 ... Eu nu mai am nici o intentie sa mai iau permis; dar as avea nevoie de cazier curat pentru o viza.
Se poate face ceva ?
Multumesc.
Corect, de aceea exista specialisti pentru a fi consultati inainte, nu dupa ce am facut o prostie. Intr-adevar problema este extreeem de subiectiva. Numele pe care vreau sa-l abandonez este unul de origine basarabeana din-acela care incepe cu A si care suna si foarte ciudat, ca o injuratura, iar celelalt estte unul cu ESCU. Inca un amanunt, mama poarta un cu totul alt nume dupa ce s-a recasatorit, iar tatal a plecat in legiunea straina cand aveam 2 ani, practic nu l-am cunoscut niciodata.

Eu traiesc de cand ma stiu in Ardeal. Schimbarea de nume a venit la pachet cu avansarea intr-o functie de conducere si lucrez intr-o firma privata mare, foarte mare. Functia presupune printre altele si sa ma prezint de zeci de ori pe zi la telefon. La noi ura de rasa, poate justificata, este cam la fel ca a nemtilor fata de evrei in anii '40. Oricum gradul nostru de cultura si mentalitatea cam pe acolo se situeaza, prin anii '40 si avansam rapid ... inapoi. :)

<<
Article premier - Est regardé comme juif, pour l'application de la présente loi, toute personne issue de trois grands-parents de race juive ou de deux grands-parents de la même race, si son conjoint lui-même est juif.

Art.2. - L'accès et l'exercice des fonctions publiques et mandats énumérés ci-après sont interdits aux Juifs :
[ link extern ]
>>

Corect ca functionarii au fost frustrati ca ei 8 ani de zile nu au stiut cum ma chema pe mine, si nici n-ar fi aflat daca nu le spuneam eu, in toti acesti ani, eu schimbandu-mi buletinul, permisul, pasaportul, etc, etc. Asta si pentru ca noi in loc sa facem o baza de date unica la nivel national de evidenta a persoanelor, dam banii pe frunze :)

Scuze ca-mi expun toate frustrarile pe internet B-)
I n mod normal acest mesaj va fi urmat de o ploaie de jigniri :)
M-am casatorit in 2002 si am imprumutat numele sotiei. In 2003 la insistentele ei, chiar cu dezacodul meu, am divortat amiabil, ea fiind de acord sa imi lase numele. Divortul a durat 5 minute, timp in care noi am uitat sa mentionam problema numelui, fiind convinsi ca in final decizia se va lua prin consultarea noastra. Cand ne-am dus sa vedem ce mai e cu divortul nostru , decizia era deja facuta si trecusera deja peste 30 de zile. Scria "s-a cerut divortul de comun acord (adevarat) si revenirea la numele anterioare (fals)". Am fost amandoi, am vorbit cu judecatoarea: asa-i formularul, nu se mai poate face nimic.
Am consultat apoi un procuror care dupa ce s-a interesat in dreapta si in stanga, ne zis: " Singura solutie e sa va recasatoriti :) Ar mai fi varianta sa revii la numele din casatorie pe cale administrativa, dar asta e o himera, nici n-are rost sa incerci. Dar daca nu vrei sa-ti schimbi numele, nu ti-l schimbi".
Intre timp (ex)sotia mi-a facut o declaratie la notar prin care este de acord sa port numele din timpul casatoriei. Am initiat demersurile de schimbare a numelui pentru a reintra in legalitate (dupa noua ani in care am purtat numele din timpul casatoriei !!). Am facut dosarul cu intentia de a schimba nemele fara a schimba actele. Mi s-a spus: nu se poate , schimbi actele inapoi in numele de nastere si dup-aia ti le schimbi iar invers! Am zis ca inebunesc. Am facut-o si pe asta. Am primit raspuns ca se respinge pentru ca "de ce am acte pe numele din timpul casatoriei" (pasaport, carte de munca)(fapt pe care eu il consideram un atu). Cred ca si femeii de servici daca ii dadeam dosarul gasea o motivatie mai inteligenta.
Interesanta abordarea, dar nu stiu daca scrie undeva ca este drept nepatrimonial.
Ca nu poate fi instrainat ? Am facut treaba asta in 10 minute prin casatorie (...) Nu sunt de acord ca in incercarea de schimbare pe cale administrativa o persoana straina, cu o autoritate poate indoielnica, are mai mare putere de decizie asupra numelui meu decat mine insumi, desi eu sunt cel care il va purta in societate.
JOHANNES MANLIUS: “Let there be justice, though the world perish.” :)
PS: multumesc pentru exprimarea opiniei!

M-am mai documentat si am gasit urmatoarele: "En principe le nom est immuable. Ainsi, le changement de nom ne peut être qu'exceptionnel et la plupart des pays européens prévoient des démarches administratives compliquées."

Si niste observatii de bun-simt:
Comme une demande de changement de nom est publique, il est possible que des personnes réagissent et transmettent des observations au Directeur de l’état civil.

Toute personne peut donner des observations sur une demande. Par contre, les oppositions ne peuvent être formulées que par le père de l’enfant, la mère, le tuteur le cas échéant et l’enfant lui-même s’il est âgé de 14 ans et plus.
Buna ziua,
Am incercat si eu schimbarea numelui pe cale administrativa. Dosarul trece pe la multi functionari si fiecare cauta nod in papura ca sa-l respinga. Oricare dintre ei poate sa spuna cand are chef, motivatia ta nu este intemeiata. In final decizia a luat-o o functionara de la starea civila, o fatuca de vreo douazeci si ceva de ani, care mi-a zis zambind si cu o usurinta infioratoare: "dosarul se respinge, eu nu am program de audiente, eventual mergeti la d-na directoare". D-na directoare bineinteles si-a sustinut subalterna mai sus mentionata. As vrea sa stiu cine este proprietatul numelui meu, cum se poate ca o functionara care conform normelor metodologice nu trebuie sa stea de vorba cu mine, sa decida in spatele usilor inchise destinul meu pana la urma, numele fiind o componenta cruciala in viata unei persoane. Am vazut ca in tarile democratice aceasta decizie este luata de judecator, care intr-adevar detine o putere de discernamant incontestabila... Nu mai contunui ca nu imi ajung paginile.
Sa inchei cu un fapt divers, un american a cerut schimbarea numelui in 1096, nu s-a acceptat, dar s-a acceptat Ten Ninety-Six ... :)