avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate s.stefan

Activitate s.stefan

Răspuns la discuția Litigiu cu banca
Nu o pot obliga dar m-au pus sa cheltuiesc bani si timp. De ce nu mi-au spus de la inceput atat timp cat le-am explicat situatia.

gi-jane2 a scris:

atunci, sotia nu are nicio legatura cu dvs cand e vb de bunuri, plati, etc.
din pacate, nu puteti sa obligati banca sa va dea creditul.



Răspuns la discuția Litigiu cu banca
Da, la notar.

gi-jane2 a scris:

ati schimbat regimul matrimonial, sunteti sub reimul separatiei conventionale de bunuri ?

Răspuns la discuția Litigiu cu banca
Da, la notar.
Buna seara
Am facut o solicitare de credit la CEC BANK pentru programul prima casa.
Am urmat toate instructiunile lucratorului de la banca respectiv am depus toate documentele solicitate (antecontract, evaloare imobil, etc), documente obtinute contracost insa dosarul mi-a fost respins pe motiv ca sotia a avut in trecut nu stiu ce probleme cu o alta banca.
Mentionez ca inca de la inceput le-am spus ca vreau creditul in nume propriu, nu ma inteleg cu sotia, am depus si actul notarial ,,partajare de bunuri", si mi s-a spus sa depun toate documentele pentru ca totul e in regula si indeplinesc toate conditiile.
La analiza dosarului de juridic, au spus ca nu sunt eligibil datorita sotiei.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in aceasta situatie: am cheltuit bani, am pierdut apartamentul si toate din cauza sotiei care nu are implicatie legala in ce fac si dobandesc eu.
Răspuns la discuția Cesionare credit
Intr-adevar aceasta lege a fost contestata la CCR si se va judeca pe data de 27.02.2019.
Răspuns la discuția Cesionare credit
Eu nu analizez clauze, sunt perfect de acord ca trebuie sa platim datoria dar cum sa nu sustin ca sunt o mizerie atat timp cat dupa ce ai platit mai mult decat dublu imprumutat si dupa 10 ani ai un rest de plata mai mare decat suma imprumutata? Si in conditiile in care esti executat lunar, restanta creste! Trebuie eu sa caut clauze abuzuzive sau ei sunt de buna credinta si nu trebuie jigniti sau acuzati? Pe scurt, niciodata nu vei scapa de datorii indiferent cat platesti, ba mai mult, datoriile cresc in timp ce platesti!

Company Advising a scris:

E offtopic dar voi spune totusi: daca Basescu v-a taiat salariul, inteleg cat "nu intelegeti" din ce se intampla de fapt. Dar nu e vina dvs.. Este vina media, a oamenilor asa zisi de business, etc. etc. Repet: nu bancile va obliga sa luati credit. Platiti-va creditele la timp si nu va cesiona nimeni creantele. Nu cred ca banca, daca ati platit la timp a cesionat creditul si ati platit din nou. Desigur, daca exista clauze abuzive, aveti posibilitatea sa actionati in consecinta. Cred ca singurii raniti sunt oamenii care nu inteleg cum functioneaza acest mecanism numit viata: orice actiune sau inactiune are o consecinta.

Răspuns la discuția Cesionare credit
Sa inteleg ca in situatia in care legea intra in vigoare, chiar daca a incasat mai mult decat dublu, cesionarul poate executa in continuare chiar daca exista aceasta lege care spune sa se opreasca ca nu e voie mai mult decat dublu? Oare nu incalca legea? Se poate vorbi de aplicare retroactiva?

Ionita Cristina Avocat a scris:

Constituția prevede că „legea dispune numai pentru viitor, cu excepția legii penale sau contravenționale mai favorabile”.

Răspuns la discuția Cesionare credit
Forma legii adoptata de parlament si aflata la promulgare la presedinte prevede ca se aplica si cesionarilor efectuate anterior aparitiei acestei legi.
Buna ziua,
In sensul noii legi ce urmeaza a fi promulgata privind interzicerea cesionarilor de a executa silit datornicii la banci cu mai mult decat dublul sumei cu care au cumparat de la banca, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez. Sunt executat silit cu poprire pe salariu de 10 ani. Trebuie sa actionez in judecata?
Discuție Fapta penala?
Cineva face afirmatii nefondate, jignitoare la adresa mea, pe retelele de socializare. Ce pot face in acest caz? Multumesc!