unlocatar a scris:
Mda
Cainele dv nu latra cand e singur si majoritatea stiu sigur ca nu sforaie atunci cind dorm singuri.
In plus pun pariu ca merge ca un fulg prin casa la cele 20-30 kg cit o avea si vecinul de jos s-a obisnuit si acum numai sta cu frica ca vine cutremurul.
Daca de ex ati sti ca latra cum ati lua masuri dar fara sa scapati de el?
Ii legati gura cu banda adeziva?
Saracu caine dar oare ce o face toata ziua prin casa singur.
S-o uita toata ziua la televizor la emisiuni cu caine in aer liber???
Se vede ca nu ati avut de-a face cu animale (mai exact caini) la bloc. As fi preferat o parere mai avizata, nu mentalitati de copil, dar asta e situatia, imi asum postarea publica.
Cainele meu latra cand e singur doar
rar, ceea ce nu consider a fi deranjarea linistii publice, intr-un interval orar 9-17).
Vad ca intrebati cu sarcasm "ce o face toata ziua prin casa singur". O sa va raspund cat se poate de corect:
Pentru ca am posibilitatea, l-am filmat pana acum, 2 zile la rand timp de 8h/zi si stiu exact ce face in casa cand nu suntem. Are obiceiuri fixe: doarme, bea apa, se plimba un pic, doarme. Urmeaza sa mai filmez, pentru a fi acoperita in cazul unei eventuale reclamatii (zile aleatorii, sa fie cat mai obiectiv).
Poate pare incredibil, dar in zilele noastre, accesul la tehnologie este din ce in ce mai ieftin si este foarte simplu sa te informezi, chiar si asupra acestui aspect.
In plus, in celelalte zile cand nu l-am filmat, a fost "supravegheat" de vecinii de pe palier (pensionari in majoritate), care mai stau la o sueta inclusiv in dreptul usii mele (desi daca latra, presupun ca l-ar auzi si din apartamentele lor). Plus omul care face zilnic curatenie in bloc. Discut cu ei periodic si sunt la curent. Pentru ca ma intereseaza sa nu faca deranj. Cel putin cei de pe palierul meu (zona de "foc") nu sunt deranjati de cele cateva latraturi cand aude zgomote mai puternice.
Tin sa va anunt ca "fulgul" meu are 35kg si sa va intreb cum reactioneaza vecinul dvs de jos cand mergeti prin casa (presupun ca aveti minim dubla greutate decat cainele meu). Deci probabil ca aveti experienta cu acesti vecini cu preocupari "seismice".
Iar daca ar latra, poate pare incredibil pentru cineva care nu a avut de a face cu caini (si cu toate astea isi permite sa discute pe un ton atotstiutor si arogant), dar exista dresaj special (deloc inaccesibil pentru mine) chiar la domiciliu! Dar nu este cazul, dupa cum consider si am explicat mai sus.
In concluzie la acest raspuns:
1. Pe de o parte imi face bine sa aud aceste obiectii cum sunt ale
unlocatar si
johnpescar , pentru care in alta situatie as fi considerat o pierdere de timp sa dau explicatii coerente. Astfel am ocazia sa aflu mai multe despre genul de mentalitate pe care o are si administratorul meu: scurta, ingusta si fixa, cu care se pare ca trebuie sa ma confrunt. Prin urmare, un sincer multumesc.
2. Pe de alta parte, mi se pare aproape genial si tipic romanesc ca avand asa o baza de argumente si dovezi in spate (consider eu) incat sa vreau sa fie totul in regula pentru toata lumea (care merita in mod egal liniste la bloc),
sa nu mi se dea dreptul nici macar sa primesc explicatii pentru acuza primita, nu mai vorbesc de oferirea sansei de a gasi o solutie reciproc rezonabila - in cazul in care ar exista o problema reala.