avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Activitate Adinel84

Activitate Adinel84

Multumesc
Participam la o gala de decernare premii intr-un stat membru, iar pentru aceasta a trebuit sa platim o taxa de participare. Ni s-a emis o factura fara tva. Din cate am vazut societatea respectiva are cod de tva valid. Intrebarea mea este:
Se inregistreaza in 390?
Se considera un serviciu, aceasta taxa de participare?
in 091 am bifat punctul 4 parca cu achizitii pana in 10.000 euro. Problema e ca daca depui 091 esti obligat oarecum sa depui si 095 sa iti iei cod de tva.
Ms mult pt raspuns.
Asa le-am explicat si eu celor de la finante, dar ei zic ca o sa primesc amenda pt ca nu se mai pot face achizitii intracomunitare decat prin ROI chiar daca suma e mai mica de 10.000 euro. M-au obligat parctic sa-mi iau cod de tva intracomunitar, ceea ce nu ma avantajeaza deloc ...deocamdata. O sa ma mai duc odata sa le arat si articolele din codul fisca pentru ca altfel nu vad cum as putea sa le explic.
Buna ziua,
Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an este mai mica de 10.000 euro? Poate cineva sa ma lamureasca cum e cu plafonul acesta? Am fost azi la finante si le-am spus ca vreau sa fac achizitii intraconunitare dar la o valoare mai mica de 10000 euro si mi-au zis ca oricum trebuie sa ma inregistrez cu cod de tva, practic sa depun 091. Stiu ca daca te inregistrezi cu 091 esti obligat sa depui si 301 si 390 si sa platesti tva in avans. Eu as fi vrut sa fiu neimpozabil in Romania, conform codului fiscal. Daca nu ma inscriu in ROI si fac achizitii intraconunitare, platind tva-ul din statul respectiv, patesc ceva?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Discuție Cod CAEN site
Buna ziua,
Ce cod CAEN sa pun la o firma care administrează un site de ceceri de oferta?
Va multumesc,
Adinel