avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate ramonapreotesoiu

Activitate ramonapreotesoiu

Buna,
sora mea are un ONG cu sediul la noi acasa. Am intrebat-o despre cazul tau si mi-a raspuns ca intradevar trebuie facuta succesiunea in acest caz. Numai dupa aceea poti inainta actele la notar. E pacat ca nu poti gasii raspunsuri in orasul tau, chiar daca nu au experienta in asa ceva, legislatia si regulamentul ar trebui sa-l stie. Daca nu ei, atunci cine? :)
Multa bafta!
Nu putem face un nou permis romanesc, pt ca ar trebui sa-l declaram pierdut pe cel englezesc si "nu putem declara pierdut ceva ce nu apartine statului roman" (asa mi-au spus), dar in schimb au dreptul sa-l retina si sa-l trimita unde vor ei "conform regulamentului". Inca un motiv pt care nu-l putem declara pierdut (nu ne lasa efectiv ) este ca permisul englezesc este in drum spre o institutie si poate ajunge si in 2 ani, iar cnd ajunge atunci putem fi acuzati de fals in acte (ca l-am declarat pierdut si ca nu este de fapt pierdut)...... La DVLA nu ii poate emite un nou permis, chiar aseara ne-au raspuns, cu motivul ca petrece prea mult timp in afara Angliei. Practic, pana acum, din tot ce ne-au spus politistii pe care i-am intrebat reiese ca: nu poate declara nici un permis pierdut, nu poate preschimba nimic, nu poate face nimic pana nu are permisul de Anglia. Permis care ei spun ca a fost trimis in Anglia, fix dupa 14 zile dupa cum spune regulamentul, exact pe 28 decembire 2010. Mi-e foarte greu sa cred lucrul acesta! Iar din decembrie si pana acum sunt 6 luni! Trebuie sa fie ceva care sa se poata face. De aceea caut raspunsuri si sfaturi peste tot. Ultima data cand a fost la politie i-au raspuns "permisul tau a plecat in Anglia, du-te si rezolva-ti treburile acolo!" (dar nu este acolo permisul......)
"Art. 212. – (1) Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină, reţinut ca urmare a încălcării, de către titular, a unei norme rutiere pentru care legea prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce şi pentru care s-a eliberat dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie, împreună cu o copie a procesului-verbal de constatare a contravenţiei, se trimit poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în termen de 15 zile de la aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare.
(2) Când dovada înlocuitoare este eliberată fără drept de circulaţie, permisul de conducere şi copia procesului-verbal de constatare a contravenţiei se trimit unităţii de poliţie prevăzută la alin.(1) în cel mult o zi lucrătoare de la data constatării faptei.
(3) Până la împlinirea termenului prevăzut la alin.(1) titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină, poate solicita ca, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, documentul să fie păstrat la serviciul poliţiei rutiere pe raza căruia a fost săvârşită fapta pentru a-i fi restituit. Despre această posibilitate titularul permisului de conducere va fi informat odată cu comunicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce."
Pe el nu l-a informat nimeni despre asa ceva!! I-a spus ca daca vrea sa il ridice de la Slatina(de unde apartine) sa faca o cerere, daca nu, SA VINA SA IL RIDICE DE AICI DE LA CRAIOVA(de unde i l-au retinut). Plus ca......pe dovada de 15 zile care i-a dat-o atunci cand i-a retinut permisul CNP-ul lui incepe cu "285..." in loc de 181.... :)
Prietenul meu, cetatean roman, si-a preschimbat permisul de Romania in septembrie 2010 cu permis de Anglia (deoarece a fost acolo o scurta perioada). Repet, l-a preschimbat, l-a dat pe cel romanesc si i-au dat unul englezesc. In decembrie 2010 l-a oprit politia aici in tara, in Craiova, pt neacordare de prioritate de pietoni si i l-au suspendat pentru o luna. Politistul care i-a retinut permisul i-a spus sa vina peste o luna sa-l ridice de la Craiova. Peste o luna cand am fost, ne-au spus ca permisul lui a plecat "conform regulamentului" peste doua saptamani, la Bucuresti pentru a fi trimis in Anglia. Am sunat la Bucuresti si ne-au spus ca a plecat, conform regulamentului, peste doua saptamani, la Ambasada Angliei cu un numar de inregistrare. Am sunat la Ambasada Angliei sa ne verifice numarul de inregistrare si sa ne spuna daca si cand au trimis permisul in Anglia si ne-au raspuns ca ei nu au un departament special pentru asa ceva si ca nu ne pot furniza nici o informatie (practic, nu pot sa aflu daca a plecat intradevar in Anglia). In Anglia am dat mailuri peste mailuri la DVLA (Institutia care i-a emis permisul) si ne-au raspuns de fiecare data ca nu a ajuns permisul lui acolo (Nici pana in ziua de azi). Ce e si mai curios, este ca el inca figureaza cu permis romanesc in baza de date (adica inca nu s-a reactualizat din septembrie anul trecut baza de date). Acum, problema este ca, el are dreptul de conducere, figureaza cu permis activ de Romnia, dar nu vrea nimeni sa-i dea o dovada, un act, orice (pana cand se gaseste permisul de Anglia) cu care sa conduca si sa nu-si mai ia amenda ca nu are permisul asupra lui. Ce putem face? Nu am gasit pe nimeni care sa se fi intalnit cu asemenea caz. Nu ne baga nimeni in seama, toata lumea se spala pe maini!