avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Activitate georgiana92

Activitate georgiana92

Am primit acasă în România o citație de la polițistul de pe Fb.
Scrie așa:
Poliția oraş Călan, Str. Florilor, nr.14A, Judeţul
Hunedoara, pentru ziua 03 luna 04 anul 2023 ora 18:00,în cauză
privind reclamație scrisă.
in caz de neprezentare nejustificată se poate dispune aducerea i
baza unui mandat de aducere.
Totodată, lipsa nejustificată a persoanei chemate să de
declaraţi, sau părăsirea fără permisiune ori fără un motiv întemeiat
locului unde urmează a fi audiate, se sancţionează cu amenda judiciar
de la 250 la 5.000 lei.

Eu sunt plecată din țară și acest polițist știe. Îi frustrat că nu i-am dat declarația pe Fb și acuma vrea să îmi facă probleme.
Ce pot face?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună, este polițist (unul tânăr care se crede zmeu). Am înregistrat audio tot ce am vorbit cu el. Peste 2 săptămâni ajung în țară și vreau să discut cu un avocat despre acest polițist cum a procedat. Eu am impresia că a vrut să își bată joc de mine cu atâtea declarații pe chat pe Fb... Cum nu am vrut să mai dau incă o declarație pe Fb, cum gata mi-a spus că îmi face proces verbul plus citație.

Bună.
Am fost contactată de un polițist pe fb privind la o plângere pe numele meu. Cu persoana respectivă nu am discutat niciodată, îi o plângere mincinoasă. Și m-a sunat cu video că trebuie să dau o declarație. Am dat declarația, după accea i-am trimis-o pe fb.
Următoarea zi (7.03.23) am făcut și eu o reclamație pe numele persoanei respective pt mărturii mincinoase si am trimis-o pe e-mailul poliției din orașul unde am adresa. Eu sunt plecată din țară. Si azi (17.03.23) același polițist mă contactează pe fb pt a da o declarație pt reclamația ce am trimis-o pe e-mail. I-am spus că nu mai dau nici-o declarație așa pe fb pentru că o să merg în țară și o să o dau personal. Polițistul respectiv sa supărat și a spus că îmi face proces verbal și citație și am vrut să îl sun și nu mi-a mai răspuns la telefon și m-a șters și de la prieteni de pe fb (mi se pare o copilărie...)
Întrebarea mea îi, este legal să îmi ieie așa declarația? Pe fb? Când nici măcar persoana respectiva, nu are probe pt reclamația făcută?
Dacă ai boala Lyme poți avea permis?
Autoturismul nu este furat. Este trecuta adresa proprietarului, m-am gandit sa ii trimit o scrisoare, dar daca nu mai este in tara, degeaba....
Nu mi-a aratat nici un act incheiat intre el si adevaratul proprietar. Cu taxa de poluare nu stiu daca este platita si nerecuperata....
Deci singura conditie ar fi sa am o copie dupa actul de identitate al proprietarului, nu se poate altfel?
Buna, am cumparat o masina inmatriculata cu nr. de Bucuresti de la un individ. La randul lui a luat-o de la proprietar dar nu a mai inmatriculat-o pe el ca si-a schimbat nr. de tel. proprietaru si nu a mai putut lua legatura cu el. Eu am cumparat-o de la el, am toate actele masinii, am facut contract de vanzare-cumparare cu individul. Am trecut-o la impozit la primarie, toate in regula. Am primit de la individ urmatoarele documente: o chitanta de la primarie pt. taxa de eliberare certif. fiscal, certificat de atestare fiscala pt. pers. fizice, fisa de inmatriculare auto si contract de vanzare-cumparare.
Vreau sa o inmatriculez pe mine si as vrea sa stiu daca se poate fara sa mai dau de proprietarul din cartea? Nu stiu cine este si nu am cum sa iau legatura cu el. Cum sa procedez?
Va multumesc!
Mi-a dat urmatoarele documente: o chitanta de la primarie pt. taxa de eliberare certif. fiscal, certificat de atestare fiscala pt. pers. fizice, fisa de inmatriculare auto si contract de vanzare-cumparare.
Buna, am cumparat o masina inmatriculata in septembrie de la un individ. La randul lui a luat-o de la proprietar dar nu a mai inmatriculat-o pe el ca si-a schimbat nr. de tel. proprietaru si nu a mai putut lua legatura cu el. Eu am cumparat-o de la el, am toate actele masinii, am facut contract de vanzare-cumparare cu individul. Am trecut-o la impozit la primarie, toate in regula.
Vreau sa o inmatriculez pe mine si as vrea sa stiu daca se poate fara sa mai dau de proprietarul din cartea? Nu stiu cine este si nu am cum sa iau legatura cu el. Cum sa procedez?
Va multumesc!
"gi-jane2"
Daca am intrebat, am intrebat ca nu stiam... nu ca sa imi puneti intrebari. M-ati lamurit!
Saptamana aceasta am cumparat o masina din Sibiu, am vazut-o pe internet am contactat vanzatorul ne-am inteles sa ne intalnim si am cumparata.
Problema ii ca el nu era adevaratul proprietar de pe cartea de identitate a masinii ci un alt domn din Bucuresti pe care nici el nu il cunoaste. Masina ii inmatriculata pe Romania si are numere de Bucuresti (eu sunt din Hunedoara). La masina am primit cartea de identitate, talonul, asigurarea si rovinieta de la vanzatorul din Sibiu si mai trebuie sa primesc de la el certificatul fiscal ce o zis ca mi-l trimite prin posta.
Cum as putea sa inmatriculez masina pe numele meu? Ca nu exista nici un contract de vanzare-cumparare... Mi-e frica sa circul cu masina avand proprietar ce nu il cunosc... si nu vreau sa am probleme sau sa ma trezesc fara masina dupa ce am dat banii pe ea....
Astept raspuns.Va multumesc!