Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate centasig

buna ziua.
-am venit cu rugamintea de a primi acest ghid intrucat doresc sa -mi deschid propria afacere in domeniul asigurarilor si nu stiu care forma este mai buna pentru mine: Intrepr. Individuala sau Microintreprindere.
-din cate am citit in ghidul de infiintare a I.I. ma pot folosi de bani imediat dupa ce-i incasez, acest lucru este posibil si la srl-microintreprindere?
-angajarea unei persoane este obligatoriu pentru deschiderea si functionarea srl-microintreprindere, ce salariu minim trebuie sa trec in contractul individual de munca avand in vedere modificarile care vor intra in vigoare in 2012 (700 lei x 1,2 - liceu?)
multumesc frumos.
buna ziua.
am primit pe email un ghid util pentru infiintare PFA si II.
este posibil sa primesc un ghid pentru infiintare microintreprindere si comparatie (avantaje+dezavantaje) cu I.I.
care este termenul de prescriere in cazul contractelor de asigurare.
concret, am incheiat o polita de asigurare obligatorie auto- RCA, cu plata primei de asigurare in rate.
ultima rata nu am achitat-o din motive financiare, insa am produs pagube altui vehicul, asiguratorul a deschis dosar daune si a achitat c/valoarea pagubelor.
dupa doi ani de la producerea accidentul asiguratorul imi solicita sa platesc atat ultima rata cat si daunele platite.
e coprect sau s-a prescris termenul in care firma de asigurare putea ridica pretentii financiare?!
multumesc frumos anticipat.
Răspuns la discuția Infiintare SRL cu impozit 3%
cred ca ati dat un raspuns gresit
Buna ziua.
Doresc sa deschid o microintreprindere in domeniul asigurarilor, insa in cea a intermedierilor, concret CAEN 6622 activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari.
Incalc cumva legislatia in vigoare, in special prevederea " microintreprinderea realizeaza venituri, altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor..." sau am tot dreptul intrucat firma are ca activitate principala intermediere.
Impozitul de 3% se calculeaza dupa ce se scad cheltuielile cu functionarea firmei? (infiintarea firmei, chirii, utilitati, cursurile ITM, birotica, etc)
Va multumesc frumos pentru ajutor.