avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate coca112729

Activitate coca112729

Multumesc! Multumesc mult! :) O sa tin cont de sfaturile dvs! :)
Multumesc! Specialistul mi-a spus ca puteam vinde firma cu totul, dar cei care au cumparat fondul de comert pentru ca era mai usor pentru ei... Eu am inteles ideea si stiu ca trebuie sa platesc acest TVA, insa mai stiu ca neruland acesti bani, nu imi pot desfasura activitatea in continuare pe firma.... Daca eu cumpar partile sociale ale altei firme, asociatul care vinde partile primeste banii in contul personal sau in contul firmei ( lucru care il gasesc aberant, avand in vedere ca firma devine proprietatea mea...) Tardiv nu ar fi pentru a posta o problema cu care ma confrunt, pentru ca, uitati, am aflat niste aspecte pe care nu le cunosteam.... Specialistul e greu de gasit si atunci cand l-am gasit am platit 4000 ron sa imi modifice 2 clauze in contract si sa asiste la incheierea tranzactiei.... Daca ma puteti ajuta dvs, va rog, sfatuiti-ma cum sa procedez mai departe... Multumesc inca o data! :)
Ideea era sa cumpar o firma, pentru care emit factura...cum am emis si eu cand mi-a fost cumparata licenta farmaciei...( vanzare-cumparare parti sociale/societate ), astfel incat sa nu mai platesc TVA la stat... pentru ca achizitionand o firma, automat voi primi o factura din care mi se va deduce TVA-ul....Adica, vreau sa compensez cumva TVA-ul pe care trebuie sa il platesc cu TVA-ul pe care are statul sa mi-l dea! Nu stiu daca ma fac inteleasa... Eu doresc sa investesc banii in altceva si sa imi dezvolt afacerea, decat sa platesc o suma imensa pe TVA la stat... De banii aceia achizitionez marfa si rulez bani, bani de care si statul beneficiaza, tot prin TVA, taxe, impozite etc.... Ma poate ajuta cineva cu o idee?
Buna dimineata! :)

Am nevoie din nou de ajutorul unui specialist! Foarte urgent!

Eu am vandut licenta farmaciei mele si fondul de marfa si am obtinut niste bani, pentru care trebuie sa platesc TVA la stat! Ideea este ca acum doresc sa cumpar o firma nou infiintata, fara datorii, pentru a-mi demara alta afacere si a-mi "salva" banii pe care ar trebui sa-i platesc la stat pe TVA! As vrea sa stiu in ce conditii pot sa fac acest lucru, daca am TVA de recuperat si in cat timp pot face asta?

Si mai am o intrebare! Daca eu cumpar o masina pe firma, de la o persoana fizica, cu factura, se deduce TVA-ul? Deasemenea, daca eu cumpar un imobil, tot de la o persoana fizica, tot cu factura? Cum se procedeaza in acest caz cu banii cheltuiti? Am de recuperat TVA sau nu?

Daca eu cumpar firma intr-o luna de acum inainte, dar declaratiile fiscale, inclusiv pentru TVA-ul de platit, sunt deja depuse, la momentul cumpararii firmei, am TVA deductibil de recuperat? Care sunt modalitatile prin care pot micsora suma pe care o am de platit pe TVA?

Pot cumpara o firma cu un avans de si restul platii sa o fac in rate? Cum se aplica TVA-ul in acest caz?

Multumesc mult!

Astept raspunsurile dumneavoastra cat mai REPEDE!
Multumesc frumos! Este de retinut, in cazul in care nu mentioneaza ei acest paragraf in contract... Il voi introduce eu! Seara buna!
Buna seara!

Ei spun ca nu putem incheia un precontract atat timp cat nu achitam datoriile la stat!
Am impresia ca trag de timp si nu stiu cum pot afla acest lucru fara sa creez un "conflict", pentru ca pentru mine timpul scurs inseamna datorii si mai mari si pericolul de a intra in incidenta cu furnizorii, statul etc.
Ma voi duce personal sa le expun aceste variante si daca le refuza, clar trag de timp sau sunt neseriosi.

Va multumesc mult de tot si va tin la curent!

Seara linistita!
Buna seara!

Sunt asociat unic la o farmacie care are datorii la stat si la furnizori in valoare de 270000 ron. Port discutii cu o firma mare care doreste sa incheiem un contract de cesiune, prin care sa achizitioneze firma mea cu tot cu datorii. In principiu stiu ca intai se achita datoriile la stat si eu am convenit cu ei sa achite si datoriile la chiria restanta si salarii,dar cei din firma lor, de la juridic, nu au gasit o solutie prin care sa incheiem un precontract, sa imi vireze banii in cont pentru a achita datoriile catre stat, chirie si salariile restante, pe motiv ca daca firma lor ar imprumuta firma mea, nu este legal... In plus, in luna iulie, in data de 11 iulie, au trimis revizorii lor din firma sa efectueze inventarierea stocului de marfa (medicamente etc), au creat un nou cont de societate in sistem, au introdus noul stoc reiesit din urma inventarului pe acel cont si mi-au pus sigili pe usa farmaciei, pe motiv ca odata facuta inventarierea eu nu mai am dreptul sa vand in propria mea farmacie, fapt care a dus la marirea datoriilor mele catre terti in ultmima luna si pierderea vanzarilor deasemenea. In aceste conditii, eu nu am niciun contract incheiat, nicio promisiune de incheierea a acestui contract de cesiune si pierderile se adancesc pe zi ce trece...
Scuza lor pentru intarzierea incheierii contractului este ca nu au o solutie pentru a vira banii pentru stat, chirie si furnizori, pentru a fi achitate inaintea incheierii contractului de cesiune propriu-zis. As vrea un sfat si o parere asupra acestei situatii destul de serioase si care se deterioreaza din zi in zi ( pentru mine ), o solutie de rezolvare rapida si favorabila mie, pentru ca nu stiu efectiv cum sa rezolv si cum sa ma salvez de la faliment sau vreo executare silita din partea furnizorilor sau a statului... Se poate incheia un precontract inainte, se poate face vreo conventie la notariat, ceva, sa pot cesiona aceasta farmacie?

Va multumesc mult de tot!

Astept si eu un raspuns cat se poate de repede...:(