avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate taviflavi

Activitate taviflavi

Am cunparat o casa perfect legal,intabulata in CF,cadastru,contract vanzare cumparare,taxe notariale,etc.Fostul proprietar a dobandit-o prin uzucapiune castigata in instanta,iar acum sunt citat ca parat,intr-un proces de rudele celor care au avut casa inainte sa se faca uzucapiunea spunand ca ei sunt proprietari.Ce se poate face eu cumparand legal aceasta proprietate?
Am mostenit o casa de la tatal meu ,eu nu vreau sa vand asa ca am inchiriat-o.Cand au aflat vecinii ca am inchiriat m-a ameninta ca taie tevile de apa si canalizare care trec pe pamantul lor.Casa are apa si canalizare de peste 40 de ani,sunt platit la zi si nu stiu ce sa fac.Alta posibilitate sa bag apa si canalizare nu exista casa fiind inconjurata de alte proprietati .Pot vecinii sa faca asta dupa 40 de ani.
Tata a castigat prin proces o casa prin care trebuia sa ne dea mie si fratelui meu o sulta .Fratele meu si-a primit sulta partea lui,eu nu am primit nici un ban urmand sa locuiesc in casa respectiva,tatal meu urmand sa imi faca mie acte.Eu am investit foarte multi bani in casa,casa fiind doar ridicata ,fara tencuiala,geamuri,electricitate, absolut fara nimic practic doar beton, boltari si acoperis.Intre timp tatal a decedat eu nu am acte pe casa iar fratele a venit la mostenire, facand amandoi succesiunea.Acum fratele vrea sa impartim casa egal,nu tine cont nici de sulta pe care a primit-o nici de investitia care am facut-o cu acordul tatalui,tin sa precizez ca locuiesc acolo din 2005 iar tata a decedat in 2017.Este posibil ca fratele sa aiba aceleasi drepturi ca mine?
Discuție Sechestru
Procesul penal s-a terminat definitiv dar instanta nu s-a pronuntat si asupra sechestrului.Tin sa precizez ca am achitat integral prejudiciul ,partea in solidar achitata tot de mine.Daca ma plimb cu autoturismul care este sub sechestru ce risc,daca am achitat integral prejudiciul?
Discuție Contrabanda
Am fost implicat in contrabanda cu tigari in feb 2011 declaratii etc. In 2014 procurorul a trimis dosarul catre tribunalul Arges iar acesta prin declinare competenta catre judecatoria Pitesti cu nr 470/109/2014 in care scrie urmatoarele:

Complet: C7 camera preliminara
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 68 C.p.p. respinge cererea de abţinere formulată de magistratul judecător Gabriela Iordache de la soluţionarea cauzei cu nr. 470/109/2014. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat în cauza rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică de la 21 Februarie 2014.
Document: Încheiere – abţinere 21.02.2014.As vrea sa stiu si eu ce inseamna daca poate un avocat s-a citeasca dosarul.Multumesc
Răspuns la discuția Prins cu canabis
Ca tine am patit cu tigarile de contrabanda tot declaratii fara bataie ,presupun ca ti-au luat si nr de tel pe declaratie sa iti spuna ca o sa te sune sa vii la sectie deci daca ti-au luat nr de tel de acum incolo o sa fii ascultat tot ce vorbesti si daca mai ai intalniri sau vorbesti si codat la tel cu prieteni dubiosi esti monitorizat si daca chiar umbli o sa te mai prinda cand ai intalniri de unde iei marfa etc.La mine dupa 3 luni de monitorizare in care m-a mai prins 1 data dupa tel a urmat perchezitie cu mascati si aducerea la procuror pentru declaratii .DECI DACA TE OCUPI OPRESTE-TE PANA NU E PREA TARZIU SI GRIJE CE VORBESTI LA TEL CHIAR DACA VORBESTI CODAT SI GRIJE CU CINE TE INTALNESTI, ASA ZICEAM SI EU CE SA IMI FACA PT CATEVA CARTUSE BAFTA.
Am pus apartamentul garantie pentru cineva care este casier la trezorerie in caz ca iese lipsa la bani sa opreasca apartamentul trezoreria,asta e procedura la ei.
Acum vreau sa vand apartamentul si persoana respectiva nu mai vrea sa mearga la notar .Ce pot face ?
Răspuns la discuția IESIRE DIN INDIVIZIUNE
Solutie: Admite în parte, acţiunea precizată şi completată. Constată că reclamantul, Moise Octavian - Flavian şi pârâtul, Moise Gabriel - Emanuel sunt moştenitorii defunctei Moise Gabriela, decedată la data de 17.09.2004, în calitate de fii, descendenţi de gradul I-îi. Admite cererea de intervenţie formulată de intervenienţii în interes propriu, Nicolescu Olga, Nicolescu Robert, Nicolescu Eduard, Nicolescu Rarchaert Mihaela. Respinge cererea de ieşire din indiviziune din acţiunea introductivă, ca neîntemeiată. Respinge cererea de intervenţie formulată de intervenientul Moise Cornel. Obligă pe reclamant să plătească pârâtului Moise Gabriel -Emanuel suma de 400 lei cheltuieli de judecată. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică de la 09 Martie 2012. PREªEDINTE,

Eu sunt Moise Octavian Multumesc
Suntem 2 frati si am castigat prin partaj (parinti divortati mama decedata in timpul procesului)lotul A bucatarie o baie plus inca o camera la bunicii din partea mamei facute de parinti iar tata lotul B (nu are importanta)castigate prin sentinta irevocabila si definitiva din anul 2006.
Am dat in judecata pe fratele meu(nu ne intelegem) sa iesim din indiviziune am platit taxa de timbru 5000 lei si am pierdut pierdut procesul ( Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale active şi lipsei interesului reclamantului)pentru ca au intervenit fratii mamei spunand ca constructiile sunt la ei in curte tin sa precizez ca sunt si mostenitor legal si din parte mamei deci una peste alta eu nu raman cu nimic din lotul A repet castigat prin sentinta definitiva si irevocabila inca din 2006 dupa moartea mamei.Multumesc
Cat poate dura sechestrul asigurator deja am casa si masina sechestrate de 1 an si 6 luni si nici macar nu a aparut rechizitoriul.
Am fost prins cu tigari de contrabanda,perchezitie,declaratii la procuror,prejudiciu de 72.000 lei etc.
De cand a fost pus sechestrul 03.2011 nu mai stiu nimic si de ce dureaza asa mult ?