as avea o intrebare : la cheltuieli administrative, se poate baga si revizia de 10 ani la gaze naturale ? Adica pe scurt, sa se plateasca revizia la gaze pentru un bloc, din fondul de penalitati sau din fondul de reparatii ? Fondul de penalitati include plata cheltuielilor administrative si daca se poate baga aici ca cheltuiala administrativa, accea revizie de gaze. Este legal?
evident ca voi plati un avocat capabil sa ma reprezinte intr-un proces dar vroiam sa stiu niste pareri indreptatite si la obiect nu la batut campii si la adaugari din auzite, nicidecum din cele citite ! Va doresc succes la chating ! Si multumesc din inima celor care intradevar au dat un raspuns la obiect si subiect !
Revin cu informatii clare si rog pe cei neavizati sa nu mai intervina in discutii inutile. Nu este vorba decat de un singur foc care conform ofertei de pret luate de la firma respectiva, costa 26 ron cu tot cu TVA !!!! Oferta de pret se cere la orice produs sau serviciu pe care urmeaza sa il folosesti si sa alegi dintre toate ofertele care este cea mai avantajoasa. E simplu !
La un bloc exista persoane care au centrale termice de apartament, avand trasa o alta instalatie de gaze si care nu au nimic in comun cu ceilalti locatari care merg incontinuare pe sistemul centralizat de incalzire RADET. Avand centrala proprie de apartament, o persoana are doua focuri ! Corect ! Unul pentru centrala, altul pentru aragaz. Dar sa nu amestecam alte lucruri. Este vorba doar de cei care nu au centrale de apartament si care au un singur foc si anume aragazul !!!
Iar acum sa lamuresc si cu oferta. Am sunat la firma respectiva, spunand ca fac parte dintr-un comitet de bloc care urmeaza a face revizia la gaze pentru 10 ani. Nu poti face un contract cu o firma, pentru un anumit serviciu, decat prezentand 3 oferte de la 3 firme . Deci nu este vorba de o oferta de supermarket ! Prezinti ofertele in sedinta si se alege cea mai avantajoasa ! Logic pentru unii ! Apoi contactezi din nou firma , se face contract conform ofertei prezentate. Decin in oferta daca scrie 26 ron cu tot cu TVA, asa va fi semnat si contractul. Nu exista sa semnezi contractul cu 30 ron plus TVA. Am impresia ca unii se plictisesc acasa si raspund oriunde si oricand aici doar de dragul de a socializa. Va rog nu amestecati lucrurile.Apoi lucrurile sunt si mai clare. EVENTUALELE REPARATII SAU DEFECTIUNI, au alte preturi suplimentare in plus fata de oferta care se refera strict la accea taxa standard in care intra verificarea arzatoarelor, etc, conform normativului de gaze !
Intrebarile mele erau clare : cum se pot schimba presedintele si administratorul unui bloc si daca ma pot duce direct la parchet , avand accea oferta de la aceiasi firma si daca mai trebuiesc alte acte doveditoare pentru inselaciune. art 215 cod penal .
Va rog cititi posturile mele pentru a intelege exact. Va multumesc si va doresc sabatori fericite !
imi cer scuze pentru sumele exprimate. Deci diferenta per apartament este de 14 ron, intre pretul cerut de administratie si pretul cerut de firma care a facut revizia pe oferta de pret obtinuta. Oferta de pret nu are titlu de reducere sezoniera. Nu se specifica ca exista o perioada anume . In total, la un calcul simplu rezulta suma de 2.000 ron care este ceruta in plus de administratie. Nu le cer actele administratiei dar cer numai factura si devizul de lucrare pentru ca eu sunt cel ce platesc si este normal sa stiu pe ce dau banii si din cate cunosc ,am auzit si citit, ar trebui sa mi le puna la dispozitie.
Exemplu : firma percepe taxa de 26 ron cu tot cu tva .... administratie cere afisat la avizier 40 ron cu tot cu tva..... firma percepe 40 ron materiale + manopera pentru schimbat robinet gaze ... administratia a cerut 45 ron pentru aceiasi operatiune. Retineti este aceiasi firma doar ca eu am obtinut oferta separat nestiind ca sunt din acel bloc la care au facut respectiva revizie. O persoana a platit 180 ron pentru schimbat 2 robineti + racord flexibil iar pe oferta de la firma respectiva aceste operatiuni costa 140 ron. Va multumesc anticipat !
mentionez ca am solicitat factura si devizul de lucrari la asociatie si mi s-a spus ca trebuie sa o fac in scris si o sa le primesc intr-un termen de 10 zile, nevrand nici administratorul sau presedintele sa mi le arate in biroul administratiei. Ma pot duce direct la parchet ? Am impresia ca la primarie nu exista decat alta veriga slaba. Pot sari acest pas numit primarie ?
Va multumesc anticipat
Plangerea la parchet poate sa fie in nume propriu sau trebuie sa ne strangem mai multi locatari ai blocului ? Deasemeni vrem sa ii inlaturam urgent din functiile lor actuale. Cum trebuie procedat ?
buna ziua, as avea o nedumerire. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti si de curand s-a facut revizia de gaze pentru 10 ani. S-a afisat la avizier ca avem de plata o suma care mi s-a parut exagerat de mare ... aproximativ 50 de milioane. De aici am facut cercetari personale si am obtinut o oferta de pret, stampilata, de la aceiasi firma care a facut respectiva revizie de gaze. Am descoperit cu stupoare ca pretul difera. Este mai mic la firma cu aproximativ 14 ron. Deasemeni la anexa cu reparatii ulterioare exista diferente de pret. Adica administratorul impreuna cu presedintele de bloc, au umflat preturile pe factura finala desi firma prestatoare cerea preturi mult mai mici. Un simplu calcul arata o diferenta de 20 de milioane. Ce ma sfatuiti sa fac pentru inlaturarea lor din functie si raspunderea in fata legii daca este cazul si banuiesc ca da. Va multumesc anticipat !