avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate alyiyna

Activitate alyiyna

Buna ziua. Va rog sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez pentru a ma asigura ca vecinii construiesc casa fara a respecta distanta legala de 60 cm dar cu mentiunea de a construi fara a modifica pozitia gardului, fara ferestre spre mine si cu scurgerea apei la ei. Vor sa le dau o declaratie in fata notarului. Pot personaliza aceasta declaratie cu cerintele mele? Am certitudinea ca se vor respecta, sau au vreo valoare in fata instantei daca nu se respecta? Mentionez ca ei nu au acte sa construiasca, dar vor sa le dau eu acordul. Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am un PFA si nu am depus la timp declaratia 200.
Am primit notificare privind nedepunerea la timp a declaratiei.
Ce ar trebui sa fac, unde sa merg, ce sa depun, mentionez ca nu am avut venit in anul respectiv.

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Discuție facturare
Buna ziua,
Este obligatoriu ca pe factura emisa catre un client sa fie scrisa si seria,nr. CI si CNP-ul persoanei care a intocmit factura?
Multumesc,
Răspuns la discuția tva la incasare
Da nu se afla in sistemul TVA la incasare pentru ca a depasit plafonul de 2.250.000 lei.
Discuție tva la incasare

Ce ar trebui sa faca un SRL care nu este in sistemul TVA la incasare pentru a deduce TVA?

Multumesc,
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea nelamurire:

Un SRL trebuie sa factureze servicii catre o Ambasada din Romania. Tara catre a carei ambasada se doreste facturarea nu este membra UE.

Care sunt implicatiile fiscale? Cum facturez aceste servicii?

Multumesc!

Discuție tichete cadou
buna ziua,va rog sa-mi spuneti din punct de vedere fiscal tichetele cadou acordate salariatiilor unei societati cum se inregisteaza in contabilitate.
daca deschid un pfa,mai pot sa fiu angajat la alta firma?
Discuție presa
Este o firma de prestari servicii si facem abonament la presa pentru clientii nostri,adica abonamentul este pe firma noastra iar presa se livreaza la clientii nostri.
eu trebuie sa facturez mai departe abonamentul catre clientul nostru,il facturez cu 9%sau cu 24%
Discuție presa
cum se factureaza un abonament la presa catre un client?
cu tva 9%sau 24%