avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Activitate pikitoi

Activitate pikitoi

Discuție Contract munca
Buna ziua,
ce pot face daca am lucrat la un angajator si am depistat ca mi-a modificat contractul de munca de la norma de 9 ore la 2 ore fara acceptul meu.
Multumesc
Bună ziua
Dacă un angajator refuza sa-ți dea decizia de încetare contract de munca ce pot sa fac, doresc sa deschid un proces deoarece de doua luni nu mi-a dat salariul
Răspuns la discuția Contributie la sanatate
Buna ziua,

ce i-mi recomanda-ti sa fac?, unde sa ma adresez, daca scanez documentele si am sa le trimit catre d-voastra ( daca doriti ) pute-ti sa-mi dati un raspuns mai clar la ce autoritati din Austria sa ma adresez?
multuemsc
Buna ziua,

am lucrat in Austria ( o perioada de 2 ani) la o familie cu contract de munca pentru a griji o batranica. Perioada in care lucram era impartita in felul urmator: 2 luni in Austria si doua acasa ( in perioada cat eram acasa era altcineva). Pe perioada cat erat in Austria aveam salar ( eramplatita ) iar cand veneam in Romania nu eram platita. Taxele de asigurarea medicala si impozitul aferent contractului de munca erau platite cu continuitate si pentru perioada cat eram in Romania,Aceste taxe le platea totdeauna familia pentru care lucram si care mi-a inregistrat comtractul la primaria din Austria ( Bischofshofen)
Batrana pe care am ingrijit-o a murit . Familia refuza sa plateasca taxele de asigurarea medicala pe ultimele doua luni cat am lucrat ( eram in Austria ). Pot sa-i fac cumva sa le plateasca sau o sa trebuiesca sa le platesc eu statul Austriac?
multumesc
Buna ziua,
avem o problema si va rog sa ne spune-ti cum sa procedam. Unul din frati parintilor mei a decedat. ( au fost 5 frati). Cel decedat nu a fost casatorit si are ca urmasi pe mama mea si frati ( mama + 4 frati) problema este ca din cei 4 frati ai mamei mele unul a decedat impreuna cu sotia lui si a ramas ca mostenitori de drept doua verisoare. La succesiune trebuie sa se prezinte toti frati mamei mele si cele doua verisoare?
Multumesc.
Buna ziua,
daca un angajat este in concediu medical 60 zile consecutiv, pentru aceasta perioada beneficeaza la sfarsitul anului sau la lichidare de concediu de odihna?
Răspuns la discuția garantie
nu, societatea nu a stipulat in contract numai clauza ca vor elibera garantia numai dupa 45 zile
Discuție garantie
Buna ziua,
as dori sa ma lamuriti cu o intrebare. La firma care lucrez se obisnuieste sa se retina garanti banesti. La plecarea fiecarui angajat i se restituie garantia baneasca dupa incetarea contractului, la 45 zile. Restituirea garantiei se face exact cat a fost suma retinuta. Nu trebuie calculata dobanda la aceasta suma pe periada cat aceasta suma a fost retinuta?, ce pot face sa primesc garantia cu dobanda aferenta perioadei cat a fost retinuta?
Multumesc