avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate calinbbalan

Activitate calinbbalan

Buna Ziua !
Am revenit cu aceeeasi problema dar in stadiu mai avansat:
Am insistat (de mai multe ori) si mi sa inminat DISPOZITIA (prin semnatura cu data primirii) si tot la insistente mi s-a explicat si calculul indemnizatiei de somaj CAUZA era ca angajatorul in ADEVERINTA care cuprinde date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru soma a trecut 12 luni DAAAAR nu a trecut si ultima luna lucrata/cotizata si ca atare cei de la ANOFM au adunat 11 luni si impartit la 12 desigur asa a iesit suma lor.
Problema acum este alta atunci mi s-a propus sa fac neaparat cere de recalculare a indemnizatie cu ADEVERINTA corectata/recomplectata de fostul angajator si cu ultima luna cotizata - acum va citez raspunsul primit de la AJOFM semnat Director Executiv
"URMARE CERCETARII EFECTUATE, DESPRE CELE SESIZATE PRIN ADRESA DUMNEAVOASTRA VA INFORMAM RESPECTUOS CA LA DATA SOLICITARII, RESPECTIV 15.05.2012, DUMNEAVOASTRA NU SUNTETI IN EVIDENTA PERSOANELOR CARE SA AIBA STATUT DE SOMER, ASTFEL NU MAI BENEFICIATI DE DREPTURI DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ ............
LA DATA SOLICITARII 15.05.2012 NU PUTEM DA CURS CELOR SOLICITATE DE DUMNEAVOASTRA, PENTRU CA NU MAI AVETI CALITATEA DE SOMER INCEPAND CU ANGAJAREA, IAR CEA CE SOLICITATI SE REFERA LA DREPTURI ALE SOMERILOR IN EVIDENTA SI PLATA. DREPTURILE SE NASC IN BAZA DOCUMENTELOR DEPUSE LA DOSAR, DE LA DATA SOLICITARII PANA LA SCHIMBAREA SITUATIEI (EZ. DATA ANGAJARII) ??????????????????????????????????
Deci in concluzie o reclamatie cerere de recalculare o poti face numai cand esti in stadiu respectiv dupa aceea nu ai nici un drept .......... ??????
Va rog frumos explicatimi si mie care sunt acele legi care preved asa ceva ????
Va Multumesc Foarte Frumos!

- Se poate ca am confundat daar sincer sa fiu nici nu vezi titlul actului ce semnezi (parca ar fii secrete) ti le pune in fata una peste alta gramada "ca semneaza aici semneaza si aici", cand am intrebat daca primesc ceva din acele acte am primit raspunsul ca NU. La ANOFM exista un dispret total fata nenorocitii de someri necajiti si asa de soarta, se trateaza ca niste carpe ..... etc. cu fel si fel de pretexte de nemultumire, desi greu obtii informatii corecte din partea lor.
- In caz de nemultumire a calculului indemnizatiei de somaj, sau neprimirea unui exemplar din "Decizie" (la solicitare raspuns din partea angajatiilor institutiei "ce va trebuie dumneavoastra acele act nu va foloseste nicaieri") unde te poti adresa ?
Va rog Frumos Daca cititi inceputul acestei discutii am prezentat mai in larg situatia reala

V-am transmis adresa e-mail pe mesaj privat si astep semnal din parte DVS

Va multumesc inca odata


Stimate Domn va multumesc foarte frumos !!!

Va mai adresez 2 intrebari:

1. la semnarea "Contractul de asigurare pentru somaj." (in care este stabilit durata si cuantumul indemnizatiei de somaj) un exemplar original (sau copie) nu-i parvine si celui in cauza/semnatar/parte inclusa in acel act (ca la orice act/contract incheiat intre 2 sau mai multe parti) ?

2. Nu iese calculul nici cum (am incercat in toate felurile) daca va trimit datele (baza de calcul BC) exacte (dupa care sau platit sumele reprezentand contributia individuala) din aceea ADEVERINTA avem posibilitatea sa ma ajutati sa verificam care calcule sunt corecte AJOFM sau personale (sau mai bine confidential, mersaj privat ?)

Multumesc !!! .......... dar Raspunsul(rile) este(sunt) foarte sumar(e) si incomplet(e) .......
Acestea le cunosc le-am studiat daar cum am recizat calculele mele (conform metodologiei de calcul din legislatie/prevederi) nu corespund cu ce mi s-a adus la cunostinta la AJOFM, ............... va recitez din intrebarea care v-am adresat-o " ...... adica de inteles: conform acelui act, ADEVERINTA eliberata de catre fostul angajator (si predata catre AJOFM cu dosarul pentru inregistrare in statutul de SOMER) care cuprinde date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj in care sunt incluse toate drepturile banesti pentru munca depusa cat si alte drepturi banesti pentru (ore suplimentare, cadou sarbatori, premii acord, premii fidelizare, 13. salariu) care s-au platit contributiile de somaj, sau se scad ceva procentaje comision ? ...... "

Va multumesc si astept in continuare raspunsuri
Buna ziua !

Ma adresez dvs. cu mai multe probleme legate de somaj:

- cum se calculeaza exact legal indemnizatia/dreptul de somaj? este atit de secret si celui in cauza? Raspuns din partea angajatilor instititiei de somaj AN(J)OFM "ce va intereseaza atit de mult cum se calculeaza indemnizatia, ajunge daca stim noi - noi introducem datele (DAAR CE DATE ?) in calculator si el scoate singur cat este si gata asta este - sa fiti multumit ca primiti si atit cat primiti ca altii nici atata nu au si/sau muncesc pentru aceea suma nu stau acasa ca dvs." ????????????????,

- calculul indemnizatiei de somaj este atit de confidential si nu se poate comunica nici macar unui membru de familie (sot - sotie) in cazul cand somerul deja a reusit sa se reangajeze si nu are acces la programul de dimineata(care ar trebuii sa fie - conf. noilor reglementari ? - de 8 ore fata de 2-4ore) cu publicul a instititiei avand in vedere programul sau de lucru ?

- acel procentaj se calculeaza dupa vechimea neintrerupta (afecteaza? somaj anterior -cu multu ani in urma(16-17ani) celui prezent- sau invoire obligata de angajator din lipsa de activitate si CO) si media venitului lunar/cotizatia ultimelor 12 luni ?

- undeva am gasit acest articol/citat "Calculul se face in functie de salariile brute pentru care s-a platit contributie" si "se va avea in vedere venitul lunar declarat in contractul de asigurare pentru somaj." adica de inteles: conform acelui act, ADEVERINTA eliberata de catre fostul angajator care cuprinde date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj in care sunt incluse toate drepturile banesti pentru munca depusa cat si alte drepturi banesti pentru (ore suplimentare, cadou sarbatori, premii acord, premii fidelizare, 13. salariu) care s-au platit contributiile de somaj, sau se scad ceva procentaje comision ? si/sau se include si alte beneficii/drepturi impozabile ca tichete de masa ?

- la semnarea "Contractul de asigurare pentru somaj." un exemplar original copie nu-i parvine si celui in cauza/semnatar/parte inclusa in acel act ?

- nu corespunde suma comunicata de ANOFM. (Cauza? Nepredare unui exemplar act semnat celui in cauza) cu cea conform calculelor prevederilor legislative. Pentru a verifica calculul corect pot sa va trimit eventual datele din adeverinta sau este confidential?

- in caz de nemultumire a calculului indemnizatiei de somaj, sau neprimirea unui exemplar din "Contractul de asigurare pentru somaj" (la solicitare raspuns din partea angajatiilor institutiei "ce va trebuie dumneavoastra acel act nu va foloseste nicaieri") unde te poti adresa ?

Mi s-a atras atentia de multi cunoscuti care au fost in asemenea situatie ca noi la AJOFM se fac intentionat greseli (de ce ????? ca nu-s din banii lor, sunt alocate de stat pentru drepturi legislative ce ti se cuvin in asemenea situatii neplacute) si ca se face intentionat asemenea lucruri de "greseli" ca sa se piarda perioada posibilitatea de drept de reclamatie/contestatie !!!


Va multumesc, cu stima! Si astept raspuns!
Răspuns la discuția sarbatori legale
Multumesc pt. raspuns !
Care religi sunt crestine din punct de vedere legislativ, si cinei vinovat ca si crestinismul se imparte in ...... mai multe viziuni.
Răspuns la discuția sarbatori legale
Va rog frumos astept un raspuns cat de repede se poate de la o persoana in domeniu - Consultant Resurse Umane si Recrutare, Recrutor, Consilier in cariera - pt. a clarifica situitia si cu pontajul.

In acest caz inseamna ca daca esti de alta religie decat Ortodoxa esti dezavantajat din mai multe puncte de vedere si drepturi ???????? sau drepturile sunt numai pt o anumita apartenenta de religie ?????
Buna Ziua !

Intrebarea mea se refera la zilele libere platite pt. acest an 2012 mai ales de sarbatorile religioase.
De Paste de apartenenta a religiei Romano Catolica sau si altele aferente Reformata, Evanghelica, ... etc 08-09.04.20 a 2a zii este zii legala libera sau nu, ca mai ales in zona ardealului dar nu numai, cu preponderenta a acestor religii activitate de aceste zile este nula.
Caci mai multi angajati ne-am trezit pontati cu zii de Concediu de Odihna din acest an si de a doua zii de Paste Ortodox cu zii libera ???
Cum se intelege articolul din Codul Muncii:

"In anul 2012, zilele libere oferite de Codul Muncii sunt stabilite astfel:

 1 si 2 ianuarie – Anul nou

 15 si 16 aprilie – prima si a doua zi de Pasti

 1 mai – Ziua internationala a muncii

 3 si 4 iunie – prima si a doua zi de Rusalii

 15 august – adormirea Maicii Domnului

 1 decembrie – ziua Nationala a Romaniei

 25-26 decembrie – prima si a doua zi de Craciun

 cate 2 zile libere pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale pentru persoanele de o alta religie decat cele crestine"

Asteptam un raspuns concret la cele prezentate.
Va Multumim !
Buna Ziua !

Este vorba de un "Contract de Garantie Reala Mobiliara Fara Deposedare" pt. un credit de 7 ani care luna aceasta are deja 5 ani daar Conf Legii 99/1999 titlul VI art.44.
"Art. 44.- Înscrierea unui aviz de garantie reala este valabila pentru o perioada de 5 ani. Creditorul poate reînnoi înscrierea înainte de expirarea acesteia, pentru o perioada de înca 5 ani sau pentru o alta perioada. Daca înscrierea nu este reînnoita, arhiva poate sterge orice înscriere din baza sa de date.
In acest caz ce-i de facut? Reinnoiesc acest aviz inca pe 5 ani cand inscrisul are valabilitate inca 2 ani ? Daca nu se prelungeste/reinnoieste acest inscris ce se intimpla?
Va rog frumos daca este posibil astept un raspuns cat mai urgent .... banca m-a somat telefonic sa ma prezint de Urgenta la Agentia locala pt. executarea acestei operatiuni ....
Multumesc astept ...
Discuție 8 Martie
De 8 Martie de ziua femeilor tuturor doamnelor domnisoarelor le doresc toate cele bune si LA MULTI ANI !:vishenka: :luck: :love1: