Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate erwan

Mai puteti avea un ultim punct de apreciere pe ultimul text va rog.Multumesc mult de suport
Care sunt riscurile de a ma prezenta singur la sectie pt declaratie? Din moment ce eu am trimis sesizarea, pot sa le transmit ca s-a rezolvat si lamurit intre timp situatia si ca nu au fost probleme si ca nu mai doresc continuarea aceste sesizari?
Va rog un raspuns
Am uitat sa va mentionez ca eu am efectuat o sesizare/petitie catre politie in care le remarcam faptul ca m au constrans contra vointei mele la acea camera desi nu furasem nimic si cand le am solicitat sa mi arate inregistrarea video a ramas sa merg si sa platesc val corecta. dat fiind acea sesizare a mea, cei de politie m au sunat si mi au spus ca or sa ma invite la sectie pt o declaratie dupa ce le ia si lor o declaratie in prealabil si de aceea ma tem de o eventuale situatii neplacute. Pot evita neprezentarea la sectie? Ce efecte juridice pot aparea dat fiind ca ei mi au permis sa platesc bunul la valoare corecta si in raport cu magazinul n-as mai avea ceva pe cifre? Stiu ca am gresit probabil cu acea sesizare dar va rog sa ma indrumati ce repercursiuni s ar putea genera in aceat context asupra mea si ce pot face sa evit cel mai bn aceasta declaratie. Multumesc mult
Am schimbat eticheta unui produs intr-un supermarchet cu alta de valoare mai mica (de la 180 la 15 lei), am fost oprit la casa de catre paza spunandu-mi ca au fost sesizati de propriul dispecerat ca am fost vazut pe filmare si am mers impreuna cu ei intr o incapere in care nu am recunoscut si am cerut sa mi se arate filmarea, dar dupa 3-4 minute am fost lasat sa platesc valoarea reala si sa iau bunul respectiv. La doua zile dupa incident am fost sunat de catre sectia din perimetrul respectiv de a urma sa ma prezint la sectie pentru o declaratie cu privire la incidentul respectiv de “inselaciune”, probabil la sesizarea si declaratia celo de la paza. Va rog tare mult cu suport juridic de ce mi se poate intampla sau cum trebuie sa procedez pentru a evita situatii neplacute dintr-o prostie in prealabil a mea. Multumesc mult
Răspuns la discuția ore neplatite
eu sunt inca angajat activ si as dori recuperarea orelor suplimentare pt o perioada anterioara de lucru prestat pentru cei doi ani din urma si de aceea cred ca poate fi un bun atuu atata timp cat sunt inca angajat activ, ctr e semnat pt 6 ore, eu am prestat conform condicii de prezenta 8 ore, cf registrului unic de control acces orele efectiv lucrate (Care sunt de la 9 pana la 12 ore lucrate in multe zile, chiar daca este un document intern), iar una peste alta am copie dupa ambele "prezent" ca sa le numesc asa. multumesc frumos pt raspuns si mai astept opinii in continuare si sfaturi utile.
Discuție ore neplatite
imi puteti spune daca am sanse reale de a-mi recupera plata orelor suplimentare efectuate cu ani in urma. mentionez ca am ctr de munca semnat pe 6 ore iar in condica de prezenta am semnat pt 8 ore pt ca asa mi s-a spus (eu lucrand in acte pt 6 ore insa practic efectuand ore precum un angajat cu 8 ore, am stat de altfel in multe din zilele lucrate si cate 10-12 ore la munca). am copie dupa condica de prezenta cu semnaturile de rigoare + un registru unic de control acces in care este mentionat ORA EXACTA de sosire si plecare (un doc intern pt o mai buna gestionare a accesului in companie, pe langa condica de prezenta obligatorie cf legii in vigoare). m-ar interesa formalitatile sau procedurile pe care le-as avea la dispozitie cf legii astfel incat sa-mi pot recupera efectiv plata orelor prestate fata de ctr de munca semnat pe 6 ore. cu un raspuns clar si concis va multumesc anticipat