avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate gheocont

Activitate gheocont

Răspuns la discuția executare silita
MULTUMESC MULT.
Un credit de nevoi personale din 2007 nerestituit integral . Creditul era garantat cu veniturile obtinute prezente si viitoare. Am primit o executare silita pe venituri salariale pentru suma de 60000 lei. contractul de munca este pentru 4 ore si nu se pot retine sume. Am un apartament pe numele meu in care locuiesc. Executorul imi poate pune sechestru pe acest apartament pentru nerestituire credit? Va multumesc.
Am imprumutat o prietena cu bani acum doi ani si nici pana azi nu am mai putut recupera imprumutul.Ce ma sfatuiti sa fac in mod legal pentru recuperarea imprumutului. Multumesc.
In mod normal asa ar fi,..el nu ar vrea pe nimeni altcineva, dar este inca influentat de mama lui...si pus in fata faptului nu cred ca ar avea puterea sa spuna ceva. trebuie sa intervin eu ,legal,cu ceva..sa previn pt ca .mama lui nu ar tine cont de nimic pentru a realiza interesul ei.
multumesc oricum


Asa este,dar minorul este influentat de mama inca, si trebuie facut ceva cu dovezi si de necontestat. pt ca mama nu ar asculta de nimeni si nimic,decat de politie si executor posibil.
multumesc oricum


hotararea de divort stabileste domiciliul minorului la mama. oricare ar fi , nu specific la acesta. deci ea poate merge cu copilul in orice locatie ar vrea. iar despre imobil,acesta este al minorului,dar reprezentat de mama si tata pana la 18 ani ,ambii avem domiciluil legal la aceasta adresa 10 ani..deci avem aceleasi drepturi de domiciliu. insa noul sot, nu vad ce drept ar avea n la aceasta locatie, daca nici minorul nu doreste,nici eu, ca reprezentatnt al acestuia
multumesc oricum
Divort copil 13 ani custodie comuna domciliul la mama.Locuinta comuna a parintilor si a minorului este o donatie a bunicilor parentali pe numele minorului parintii trecuti intretinatori legali.Mama s'a recasatorit si cere acordul fostului sot pentru buletin nou pe adresa minorului.Acordul este negativ.Intrebarea este daca mama poate fara acest acord sa faca buletin nou la aceasta adresa.Iar cu o alta adresa avand buletin dupa noul sot mai poate locui la vechiul imobil sau i se poate cere evacuarea .
Cred ca nu am pus eu problema bine.In sentinta de divort se specifica custodie comuna cu domiciliu la mama si locuiesc in casa al carui proprietar este minorul. Nu se specifica altceva. Ma interesa, acum ca mama s-a recasatorit , ii cere acordul fostului sot sa isi schimbe buletinul dupa noul sot tot la aceasta adresa.Acordul este negativ.In aceste conditii fara acordul fostului sot mama poate sa isi schimbe buletinul pe aceasta adresa si fara acest acord?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in sentinta se specifica ca autoritatea parinteasca va fi exercitata de ambii parinti in comun,iar domiciliul minorului va fi la mama. atat. fara specificatie unde .
ambii avem mutatie la aceasta adresa. Noul sot in alta parte
Iar de locuit impreuna cu toti , decent,nu se pune problema. multumesc
o sa merg la un avocat pt lamuriri
multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveam la ce sa facem partaj..nu avem bunuri pe numele nostru,iar imobil este proprietate minor
Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru minor , iar ambii parinti sunt trecuti ca sustinatori legali.Mama s-a. recasatorit .Are voie sa locuiasca cu noul sot in aceasta casa unde locuieste in continuare si tatal minorulu?. Ameninta ca va pleca cu minorul in orasul parintilor ei, daca fostul sot nu este de acord ca mama sa locuiasca in continuare in acea casa . Care sunt caile legale ?Multumesc.
Parintii impreuna cu minorul au locuit in imobil donat de bunici minorului. Acum parintii au divortat dar nu mai pot locui impreuna in acelasi imobil. Domiciliul minorului este la mama. Parintii ar dori sa vanda acest imobil si sa achizitioneze doua apartamente tot pe numele minorului iar mama va locui impreuna cu minorul si tatal separat. La cumparare sa se specifice ca parintii vor putea locui in acele apartamente atata timp cat vor dori.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Pentru a putea vinde acest imobil este necesar avizul de la protectia copilului sau pe baza intelegerii intre parinti se poate vinde si sa se achizitioneze cele doua locuinte pe numele minorului.