avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate StifflerSamm

Activitate StifflerSamm

Buna ziua! Recent am cumparat un autoturism vw passat 1.9 euro 4 fabricat in 2006. Acesta a fost cumparat nou,din RO in 2006, neavand niciodata taxa platita. Ultimul proprietar pe carte este in 2010(cand nu se percepea taxa pentru transcrierea pe ro) In prezent taxa este 711€:O. Soacra mea este expert contabil, si are firma(CI).Am inteles ca taxa ar putea fi mai mica daca o inscriu pe firma.Este adevarat?:D Daca da,care ar fi procedura? Va multumesc si astept sfaturi!
Răspuns la discuția RCA pe alt nume
Si pot face asta fara sa ma mai duc la rar?doar cu contract de vânzare-cumpărare?
Discuție RCA pe alt nume
Buna ziua!in urma cu un an,am facut un rca la o masina proaspăt înmatriculată in țară, si am dat 650 ron pt 6luni.la urmatoatea asigurare(sept) am platit 570 ron,urmabd ca in octombrie sa am un mic incident unde am fost scos vinovat pe nedrept..in fine,ceva minor,o grila radiator sparta..cand am fost zilele trecute sa vad cat ma costă rca..am constatat ca m-au încălțat cu m3:) avand de dat cam 850ron (cea mai ieftina )pt 6 luni la motor 1.4 #-o.. Intrbarea mea e destul de simplă. Pot sa fac un contract de comodat,ceva,cu tata,sa pot face rca pe numele lui? 177ron ar fi pt el:) excludem varianta trecerii pe numele lui..pt ca ar mai fi o săptămână pana expiră si nu as avea timp sa fac acte,etc. Va mulțumesc, astept răspunsuri!
Buna ziua!Eu si prietena mea am primit acordul unchiului ei sa locuim in apartamentul lui.El este in Italia de multi ani si in apartamentul din Ro,nu a locuit nimeni de 10 ani,de cand a fost cumparat,fiind si debransat de la toate utilitatile.Unchiul este acum in Italia si nu vine pana la anul.Cum pot face bransarile pe numele meul sau al prietenei,in cele mai simple conditii,acesta nepermitandu-si sa trimita procura?Pot face un contract de comodat in lipsa lui?Va multumesc!
Răspuns la discuția Taxa auto 2013
Rog un alt consilier juridic sa confirme raspunsul domnului Lucian Huzum.Va multumesc!
Răspuns la discuția Taxa auto 2013
Adica daca m-as duce maine sa platesc,as plati tot 1005 euro?
Discuție Taxa auto 2013
Buna ziua!
In noiembrie 2012 am achizitionat un autoturism vw golf 4 de la un individ care aduce masini din germania.masina se presupunea a fi euro 4(taxa de 147 euro):)dar spre surprinderea mea,cand am ajuns la rar era de fapt euro 2(taxa 1005 euro).am amanat sa ii fac rar-ul,deoarece nu dispuneam de banii respectivi.azi am integral acei 1000 de euro,dar se pare ca nu mai am timp sa platesc taxa pana dupa anul nou,deoarece este inchis la finante.intrebarea mea e:cat poate sa ma ajunga taxa dupa noua lege valabil din 1 ian 2013?caci daca e mai mare de 1000 de euro ma spanzur!!precizez ca pe masina am dat 2850(bani imprumutati din banca #-o).astept raspuns! multumesc
Buna ziua! Avand niste probleme de natura penala,ca sa ma inscriu la scoala de soferi mi s'a cerut o copie a hotararii judecatoresti.Am umblat astazi si pe la Tribunal,si pe la Judecatorie dar am fost plimbat dintr'o parte intr'alta,nimeni nu m'a putut lamuri ce fel de cerere trebuie sa fac,cum si unde o timbrez,ce fel de taxe mai platesc si m'am zapacit de tot.A,doar o tanara avocata draguta:) care s'a oferit sa ma scuteasca de "umblat" contra sumei de 60 de lei,refuzand'o,bineinteles. Ma poate lamuri cineva? Va multumesc!
Deci pana la urma pot da pe 22.05.2012 sau 22.11.2014?:(
Buna ziua!Astazi am fost si mi'am scos cazierul pentru a afla daca pot incepe scoala de soferi.Pe cazier scria in felul urmator:

Solicitantul este inscris in cazierul judiciar cu urmatoarele date:
6luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art. 81 Cp, 71Cp,64 lit.a teza II si lit. b cp; 71 alin.5 Cp conform art 86 alin 1 OUG 195/2002 republicata, cu aplicarea art 74 lit a,c Cp si art 76 lit d Cp prin sentinta nr74x din 04.05.2011 dosar nr 3xxx/180/2010 al judecatoriei Bacau sentinta definitiva prin decizia penala Nerecurare 24.05.2011

Iar pe verso:
S-a eliberat prezentul certificat spre a-i servi la : EXAMEN AUTO

Intrebarea mea este: POT sau NU sa dau de permis?
Am intrebat 2 avocati si niciunul nu m-a putut lamuri..astept raspuns,multumesc!