Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate plokiu

Bună dimineața.

Vă rog să elaborati răspunsul.
Copilul trebuie să meargă la grădiniță, domiciliul legal este acasă unde locuim împreună cu soția.
Care e cadrul legal ? Adică nu se poate face nimic?
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Da, poate.
Dupa divort, unde va locui cu copilul ?

Bună seara,
Din păcate relația cu soția se degradează zilnic. Inevitabil se va ajunge și la divorț. Eu nu mi-l doresc dar dacă ea și-l dorește nu mă pot opune. Avem un copil minor în urma relației. Am o întrebare și caut un răspuns oficial și anume:
poate lua soția ( decizie luată în urma unei crize de nervi) copilul de acasă și să meargă la părinții ei ( la 50 km depărtare de domiciliul legal de rezidență) și să nu se mai întoarcă la domiciliu? Mulțumesc
Mama mea a cumparat, cu contract vanzare-cumparare, in anul 1978 de la cineva o locuinta cu suprafata de 21 mp, si precum zice legea 58/1974 terenul (250mp) aferent locuintei trece in propietatea statului. Mentionez ca mama detine in original schita cadastrala a terenului aferent si contractul de vanzare-cumparare a acelei locuinte.
Peste ani acea casa nu mai este fiind demolata si ramane doar terenul. In anii '90 mama ii ofera acordul verbal unei surori de a-si construi o locuinta pe acel teren.
Intrebarea mea este: cum poate mama sa intre in posesia terenului aferent acelei locuinte cumparate in anul 1978 atat timp cat pe acel teren isi are construita locuinta sora ei ?
Va multumesc anticipat.