avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate Millana

Activitate Millana

In decembrie anul trecut am cumpărat un loc de parcare , in subteranul unui bloc nou. In contract se stipula că voi primi intabularea in termen de 15 zile. Cu toate acestea, am primit actele abia în martie după multe insistente. Am întrebat dacă mai am ceva de plată și mi s-au spus că nu.
Apoi, in luna septembrie am primit un mail cu 2 facturi care trebuiau achitate in favoarea cabinetului notarial.
Mi s-au explicat că, deși eu aveam termen de plata 48 ore, totuși spațiul a fost intabulat pe numele altcuiva...
Din actele pe care le-am primit nu reieșea așa ceva.
După refuzul meu de plata, sub suspiciunea că cineva a greșit , iar acel cineva trebuie să plătească, am primit un nou extras de carte funciara, nedatat, din care reiese că "înscrierea drept de ipoteca" a fost făcută exact in ziua când eu ridicam intabularea de la notar.
Apare clar mențiunea ".se notează îndreptare eroare materială"

Cum sa mai înscris o ipoteca pentru un bun care a fost achitat cu 3 luni in urma???? După care mai aștepți alte 6 luni da anunți proprietarul despre acțiunea ta???
Eu am dovada cu data plății. Din acest înscris reiese că eu sunt in continuare datoare.
De ce trebuie să plătesc eu pentru greșeală unui notar neatent??
De ce nu am fost informată corect la semnarea contractului de vanzare- cumpărare???
Unde pot reclama notarul superficial și ignorant?
Multumesc
Buna ziua, daca venitul meu din actiuni externe este sub plafonul stabilit si daca sunt angajat si mi se depune declaratia de venit, mai depun declaratie unica pt dividende, pentru incasarea din 2020?
Multumesc
Multumesc.
Wow! Deci daca sotia este proprietar dar nu merge la AG, dar merge sotul, acesta nu poate fi ales in nici o functie?! Sau daca merge copilul, major, pentru ca parintii sunt in concediu sau stau la tara, daca nu este proprietar in acte, nu poate reprezenta familia? Deci trebuie sa fie membri cu cerere, toti din familie??? Stiam ca formarea AP se face cu numar de cereri raportate la nr de apartamente, nu la numar de persoane. Daca unii sunt trecuti ambii soti in acte inseamna ca ambii trebuie sa semneze pentru formarea AP si ambii sunt membri dar au drept de vot la numar de apartamente?
Wow!?
Pai, daca sotul -proprietar moare, pana se legalizeaza mostenirea, inseamna ca respectivul nu poate participa la AG pentru ca nu e proprietar de drept si nu are cerere de membru al asociatiei???? Serios? Si daca noi, in bloc, acceptam pe oricare din membri familiei, cu ce gresim? Cred ca interpretarile de aici sunt tendentioase. :worthy:
Am nevoie de ajutor: stiam de o hotarare a consiliului municipilui Bucuresti prin care se interzice scuturatul asternuturilor, covoarelor de la geamuri si balcoane, deasemenea pusul covoarelor la scurs peste balustarda balconului, si altele pe aceeasi tema.
Va rog sa ma ajutati cu Numarul sau anul cand a fost emisa hotararea.
Multumesc#-o
Răspuns la discuția Proprietate spatiu
Mulțumesc. Asta înseamnă ca variază de la un bloc la altul
Răspuns la discuția Proprietate spatiu
Mulțumesc, vom căuta.
Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu legea in care pot gasi informatii despre cat din trotuarul care inconjoara blocul este al acestuia, si nu poate fi ocupat in nici un fel.
Multumesc
Răspuns la discuția CCM
Multumesc. "Pot"-ul asta nu prea este imperativ; daca nu vrea conducerea...nu se face. Ca dovada ca la hartiile inaintate nici nu s-a obosit sa raspunda, sau ne discute pe marginea propunerilor.
Răspuns la discuția CCM
Multumesc pentru raspuns. Dar, intrebarea era daca se poate semna un acord cu sindicatul nereprezentativ, in lipsa unui ccm, ramanerea pe cim fiind.....dureroasa, sa zic asa? Multumesc pentru timpud pretios. Millana