avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate curiosul1

Activitate curiosul1

la noi in companie este asa; la o subunitate vine o brigada de control. face o nota de constatare si pleaca. primeste un numar de inregistrare de la subunitate si asta e.sa intelegem ca <angajatorul este reprezentat de catre brigada de control> deci termenul de asa zisa posibilitate de sanctionare curge de la data respectiva? oprindu-se la 30 zile de la acest control.caci angajatorul prin reprezentantii sai a constatat niste nereguli la data sosirii in subunitate in cazul meu,cum spuneam in discutiile anterioare am avut control in noe 2013 si acum pe data de 5 febr 2014 primesc un convocator prin care sunt invitat sa raspund pentru neregulile in sarcina mea din perioada sep 2013 si febr 2014.
multumesc pentru raspuns. situatia este si mai complicata. o comisie a venit pe la sediul unde coordonez activitatea unei subunitati de stat. directorul vrea sa ma mazileasca caci eu mai ridic probleme la sedinte.
-necesarul de personal nu este inscris intr-o schema de organizare a subunitatii, iar cand am cerut aceasta schema am avut parte de comisie de control care a venit foarte montata. toata lumea (cei de la resurse se feresc sa semneze schema de organizare (pentru a nu avea inscrisuri semnate de cineva in drept) este obligatorie aceasta schema? personal fac multe ore suplimentare cu mult peste limita admisa de lege. daca am cerut plata lor mi se spune ca orele suplimentare se efectueaza la cererea expresa.......>> stiu acest lucru. insa tot unitatea mi-a dat 8 zile libere ca urmare a efectuarii atributiilor a aprope 4 posturi. lucram in jur de 18 pe zi. starea fizica si frustarea de a nu putea face nimic erau alarmante. seful asta nu stie decat sa urle si intimideaza toata lumea cu amenintari mai mult sau mai putin directe.
-aceste zile libere au fost acordate cu toate ca nu au fost solicitate, efectuarea de ore suplimentare (s-a creat un precedent). in partea comentata a Codului muncii am gasit ca orele suplimentare se pot solicita tacit prin chiar cumulul de functii pe care-l fac.
-apoi m-a trimis fortat in delegatii timp de 6 luni fara acceptul meu, fara sa am fisa de post pentru locul unde am avut detasarea, fara act aditional, fara diurna sau alte cheltuieli de deplasare. eu pot sa apelez la ITM apoi sa-l dau in instanta pentru hartuire si daune morale?
-nu am depus documentele de decontare a chetluielilor de deplasare tocmai pentru ca m-a amenintat ca e mai bine pt mine sa nu cer asta. decontarea trebuia sa fie platita din februarie 2013.
-in noiembrie 2013 am avut o comisie de control. au scris ceva pe acolo fiind foarte porniti sa caute nereguli. pe data de 5 februarie primesc acel convocator pt cercetare disciplinara iar la obiectul cercetarii este (pentru urmatoarele nereguli savarsite in perioada sept 2013 - februarie 2014) si atat. verbal mi s-a spus ca se face referire la neregulile gasite la control in noe 2013. dar atunci ce e cu perioada ---febr 2014.
-e clar ca vrea sa ma lichideze. nu e mai bine sa-i las sa efectueze abuzul apoi sa-i dau in instanta? sau sa-i atentionez din prima?

se pot folosi de faptul ca eu am luat la cunostinta prin semnarea notei de constatare din luna noe 2013?
-stiu insa ca in convocator trebuie inscrise expres neregulile la care trebuie sa ti pregatesti raspunsurile

am primit un convocator: <<sunteti invitat astazi la data locul ora,,,,pentru urmatoarele nereguli savarsite in perioada sep 2013 -febr 2014>> aveti dreptul la un reprezentatnt al sindicatului.....
intrebarea este;care sunt variantele?
-sa nu ma prezint pe motiv ca nu sunt explicite neregulile.
-sa ma prezint ,sa raspund la intrebari ,apoi in caz de sanctiune sa ma adresez instantei pe motiv de eroare de editare a convocatorului si putina hartuire cu aspect tendentios din moment ce nu ti da ocazia intentionat sa te aperi, pentru ca apoi sa profite de faptul ca nu ai raspuns corect.
-apoi sa trec la daune morale pentru stressul la care sunt supus.