avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate anelusca

Activitate anelusca

Daca operatiunile au fost inregistrate in contabilite dar eronat au fost intocmite declaratiile nu putem vorbi de penalitati. In cazul in care nu au fost inregistrate si rezulta TVA de plata , datorati dobanzi si penalitati pentru plata cu intarziere a TVA.
In ce situatii? Este indreptatit comandantul/seful Politiei rutiere sa ii spuna persoana si datele de identificare ale celui care a sesizat o posibila neregula?
Numele celui care a formulat o sezizare, petitie va fi divulgat la cererea celui care a fost reclamat? Si daca da sau nu care este actul normativ?
Multumesc!
Dupa demiterea comitetului ,presedintelui si administratorului unei asociatii de locatari si propunerea unui nou comitet,presedinte si cenzor acestia pot impune locatarilor sa se branseze la apa rece pe orizontala?
Cum isi poate recupera administratorul banii neincasati de la noua conducere in conditiile in care noul presedintele propus nu a achitat cheltuielile comune?
Poate comitetul, presedintele si cenzorul sa preia atributiile administratorului?Multumesc
daca am facut un transfer de active cu plata conform art. 129 alin. 7 din legea 571/2003 factura o fac fara tva. se ajusteaza tva si daca da cum? multumesc.
Nu membri asociatiei au luat hotararea sa se modifice instalatia. Hotararea este luata de doi locatari , unul dintre ei a depus cerere la asociatie ca nu mai face parte din asociatie si nici nu a platit intretinerea , urmare procesului intentat de asociatie a platit direct la furnizor fara a achita cheltuielile comune si fara a duce la indeplinire hotararea instantei de a prezenta asociatiei chitantele in original pentru a fi scazut. multumesc mult
Se poate face debransarea de la apa rece daca nu sunt de acord cu mutarea tevior pe orinzotala pe casa scarii? Ce autorizatii trebuiesc?
Locuiesc intr-un bloc in care racordarea la apa rece este facuta pe verticala . Cativa vecini doresc sa se faca racordarea pe orizontala respectiv pe casa scarii .Mai mult de 50% din locatari nu sunt de acord cu aceasta modificare. Se poate face aceasta modificare fara acordul tuturor locatarilor? Mentionez ca nu sunt restantierii pe scara. Pentru aceasta modificare ce autorizatii trebuiesc luate si sunt firme agreate de societatea de apa pentru a face aceasta modificare?
MULTUMESC.
Răspuns la discuția Martori mincinosi
Da, cererea de chemare in judecata a fost introdusa in mai 2014 dupa februarie 2013.
Răspuns la discuția Impozite PFA
Impozit pe venit 16% pentru veniturile realizate daca optati pentru impozitarea in sistem real (se calculeaza = venitul total - cheltuieli deductibile) , sau 16% pentru norma de venit daca optati pentru taxare la norma de venit.
Cheltuielile deductibile sunt cheltuielile realizate in vederea obtinerii de venituri .