avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Activitate barnasorina

Activitate barnasorina

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Am o sora in tutela,are 11 ani,din 2013 se află în grija mea și abia acum am aflat că există o alocație de plasament de care ar putea beneficia,cred,din câte am inteles din lege.
Această alocație se acordă retroactiv,sau doar de la data depunerii cererii de acordare?
Sunt intrigată de faptul că nimeni absolut nu mi-a spus că ar putea beneficia de această alocație! Vă rog,aștept un răspuns,vă mulțumesc anticipat!
Bună ziua ! Aș dori să știu dacă concediul fără plată afectează acordarea dreptului de Ccc,mai concret as vrea sa raman însărcinată si am 11 luni lucrate din care intr-o luna 10 zile concediu fără plată si 11 zile concediu odihnă,apoi in luna aceasta încă 10 zile fără plată si apoi ma intorc la muncă,as beneficia de indemnizație ? Vă multumesc.
Buna ziua.As dori sa plec cu copilul meu de 2 ani la Londra dar tatal e acolo si nu stim cum se face procura de acolo,la ambasada si trimisa prin posta? Sau daca vine tatal acasa si facem impreuna cererea pt pasaport si apoi pleaca,mai trebuie ceva hartie pentru cand plec doar eu cu copilul? Va multumesc.
Răspuns la discuția Pensie urmas dupa ambii parinti
Si atunci nu mai are rost sa merg la casa de pensii sa le spun sa recalculeze? Asta e totalul..nu stiam ca asa se procedeaza,va multumesc.
Buna ziua. eu si sora mea de 6 ani am ramas orfane de ambii parinti,iar eu i-am devenit tutore. ea primea pensie de 350 lei dupa mama,iar acum dupa ce tata a decedat am facut cerere sa primeasca si dupa tata,ca asa e legea..iar acum mai primeste doar 250 lei o pensie si 220 cealalta. As vrea sa stiu de ce asa putin,macar sa o fi lasat pe prima in pace.Mentionez ca mai avem un frate vitreg si el primeste 350 lei dupa tata, iar sotia la fel.
Răspuns la discuția Datoriile tatalui decedat
minione a scris:

rascolirea datelor referitore la asigurarea de viata este datoria strict a banci . dumneavoastra nu sunteti trecuta pe ea . lasati-o asa .
curios este alteva , cum au ajuns datele dumeavoastra cu caracter personal pe mana recuperatorilor , odata ce nu ati avut nici un amestec in acest credit ?

Pai intai au contactat mama vitrega prin telefon si i-au spus ca o sa ma contacteze si pe mine,fiica lui,fiindca mostenitorii trebuie sa plateasca datoria. Si mi-e frica , ca vor incerca sa ne ia casa pe care parintii au construit-o pentru noi.

Răspuns la discuția Datoriile tatalui decedat
De la notar nu am primit nici o hartie,nimic,si eu m-am mirat ca nu ne-a dat niciun act. Sotia supravietuitoare are casa ei,cumparata de ea,iar tata a mai avut casa in care locuiesc eu cu familia de dinainte sa moara el ,dar nu este pe numele lui,are doar plan pe ea,nu este intabulata,pamantul de sub este concesionat, asa ca nu a putut sa o treaca pe el sau pe mine.. si raman datoriile.O sa verific actele sa vad daca a avut asigurare de viata
Buna ziua.Acum 3 luni tatal meu a decedat,avand datorii la banca. Deja cei de la banca incep sa ne hartuiasca pe mama vitrega si pe mine,ca trebuie sa platim datoriile neaparat chiar daca el a murit.Ba chiar au spus ca sa platim din pensia de urmas a fratilor,altfel ne dau in judecata. Tata nu avea mostenire,am primit si citatie de la notar pt succesiune si am inchis dosarul pentru ca nu aveam ce sa dezbatem. Va rog sa imi spuneti daca cei de la banca au dreptul sa ne faca ceva,si daca nu cum ii putem opri. Va multumesc!
Buna ziua. Sotul meu ia stimulent de insertie pt copilul nostru pana la 2 ani,este angajat la firma la care a lucrat si inainte,dar ar vrea sa plece in strainatate sa lucreze acolo o perioada,angajat. Ar putea pierde stimulentul,pt ca nu mai lucreaza in tara? Mai sunt 6 luni pana implineste bebe 2 ani.
as dori sa va intreb,la ce se refera situatia de intrerupere a cursurilor din motive medicale?
de exemplu,daca am lipsit perioade scurte (1-3 zile) cu adeverinte medicale inseamna ca am intrerupt?
si as mai vrea sa stiu,este obligatoriu ca eleva sa fie casatorita? multumesc anticipat.