avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters255696

Activitate ContSters255696

Corect doar pe jumatate.

1. Site-ul, daca era un site corect, facea doar o cautare in monitorul oficial prin API-ul care il punea la dispozitie site-ul Monitorului (ceea ce nu cred ca exista) si nu salva nimic.

Dar din moment ce site-ul SALVEAZA rezultatele si le afiseaza in URL-uri proprii, acesta imi salveaza mie date personale. Mai grav decat atat, le face publice si permite motoarelor de cautare sa le indexeze. Lucru asta incalca GRAV toate legile de privacy de pe planeta asta.
Site-ul putea sa proceseze date personale doar daca:
1. EU imi dadeam acordul ca site-ul sa-mi stocheze/proceseze datele personale
si
2. site-ul inregistrat ca operator de date personale.

Nici una si nici cealalta nu se indeplineste pe monitorul-oficial.org

Alt lucru foarte deranjant este ca nu exista niciun fel de informatie de contact.
Buna ziua,

Exista site-uri precum www.monitorul-oficial.org care nu numai ca publica date cu caracter personal, dar de asemenea, permit si motoarelor de cautare sa le indexeze in baza lor de date. Practic, poti sa afli orice despre o persoana: CNP, serie si nr buletin, adresa, etc pe google.

Site-ul monitorul-oficial.org mentioneaza la informatii legale urmatoarele:

Site-ul www.monitorul-oficial.org este un motor de căutare în Monitorul Oficial al României și funcționează în conformitate cu legile României.
Textele publicate în Monitorul Oficial al României nu sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, protejată fiind forma publicației Monitorul Oficial al României și produsele regiei.
Dacă doriți ștergerea de informații din Monitorul Oficial al României, vă rugăm să vă adresați instituțiilor respective.
Site-ul nostru este doar un motor de căutare care permite căutarea de informații și nu are control asupra datelor publicate de către instituțiile statului.


Site-ul este gazduit la o firma de hosting din SUA si nu ofera niciun fel de informatii de contact.

Cum isi permite acest site sa preia, sa proceseze, sa salveze, sa publice si sa permita indexarea acestor informatii? Este normal asa ceva? Ce trebuie facut pentru a determina acest site, si celelalte asemenea lui, sa nu mai publice sau macar sa cenzureze aceste informatii? Deja treaba asta incepe sa mi se para o amenintare la securitatea personala. Nu cred ca exista macar o persoana care sa-si fi dat acordul sa fie publicat pe site-ul respectiv.

Teoretic, pot sa "fur" identiatea oricarei persoane care a aparut in monitorul oficial printr-un search pe google.

Astept un raspuns clar si pertinent, daca stie cineva.