Bunuri aflate in circuitul civil si bunuri scoase din circuitul civil
Aceasta clasificare a bunurilor are drept criteriu regimul circulatiei lor juridice; masura in care acestea sunt sau nu alienabile si conditiile in care se poate realiza instrainarea lor. Bunurile aflate in circuitul civil sunt bunurile care pot fi dobandite sau instrainate liber. Intre acestea, o anumita categorie de bunuri pot fi dobandite si instrainate numai cu respectarea anumitor conditii expres prevazute de lege.
De exemplu, exista restrictii legale la dobandirea si instrainarea armelor si munitiilor, bunurilor aflate in patrimoniul cultural national, a unor medicamente si substante toxice etc. Bunurile scoase din circuitul civil sunt cele care nu pot forma obiect al unui act juridic civil. In aceasta categorie intra bunurile aflate in domeniul public al statului si unitatilor administrativ-teritoriale.
Cred ca ar trebui sa obtineti o adeverinta de nomenclatura stradala de la Primarie si apoi cu ea sa mergeti la Cartea Funciara. La centrul de informare pt cetateni ar trebui sa fie cereri tip pt asa ceva. La Biroul de Carte Funciara trebuie sa mergeti pt a putea fi operata aceasta modificare.
Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor.
Angajatii Primariei vor verifica daca respectivul teren apartine domeniului public. In cazul in care nu este asa nu se va implica. Eventual puteti intreba tot la Primarie daca persoana respectiva detine sau nu autorizatie de constructie.
Buna ziua,
Am nevoie de o copie dupa o sentinta data de Judecatorie, cu mentiunea "ramasa definitiva si irevocabila".
Am fost la judecatorie si mi s-a spus ca impotriva respectivei sentinte este declarat apel la Tribunal si prin urmare nu imi pot elibera pana nu obtin o copie dupa hotararea din apel.
Intrebarea mea este: la Tribunal cer doar o simpla copie dupa hotararea pronuntata in apel pe care o voi duce apoi la Judecatorie sa-mi elibereze in final sentinta care ma intereseaza ?
Va multumesc !!