avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate iuliandragu

Activitate iuliandragu

Răspuns la discuția art 81(7) din legea 53/2003
Faceti o treaba minunata!
Multumesc frumos!

Cu consideratie,
Iulian
Răspuns la discuția art 81(7) din legea 53/2003
Cu alte cuvinte; chiar daca exista un contract de munca individual care specifica clar un numar de zile preaviz angajatorul poate decide ulterior fara a agrea mutual cu salariatul reducerea numarului de zile al preavizului?
Pe de alta parte daca cererea este depusa in data de 30 (de pilda) iar angajatorul comunica decizia in data de 31 (inscris pe cerere langa semnatura) nu este ilegal? Pentru ca din cate am inteles (citind legea) perioada trebuie comunicata inainte de inceperea executarii ei!
Răspuns la discuția art 81(7) din legea 53/2003
Multumesc pentru raspuns!
Insa poate face acest lucru fara a purta o discutie cu angajatul in care aceasta reducere sa fie agreata de ambele parti?
Faptul ca a pus aceasta rezolutie pe cererea de incetare a contractului de munca reduce automat si perioada de preaviz conform termenului inscris de acesta (Inca o data chiar daca acest termen nu a fost discutat si agreat mutual in prealabil)?
Buna seara, stie cinieva daca angajatorul poate reduce termenul demisiei (termen stabilit in contractul individual de munca) fara acordul angajatului dupa prezentarea demisiei?
Practic a doua zi dupa ce mi-am prezentat demisia managerul direct mi-a returnat cererea in care scria "de acord incepand cu data "x" conform art 81(7) din legea 53/2003" asta fara ai cere micsorarea termenului de preaviz!!!