avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate lcrist

Activitate lcrist

Anul trecut am avut o executare silita pentru ca am fost temporar in imposibilitatea achitarii unor rate la un credit bancar, Recuperatorul bancii m-a dat la executor, am reusit sa ma redresez, am achitat si taxa catre executor, am inceput sa platesc din restante in acord cu recuperatorul bancii urmand sa fac cu banca un contract de credit nou pentru suma restanta - sumele deja platite intre timp. In toata aceasta procedura aflata in desfasurare (eu avand un job nou si fiind capabila sa achit ratele) executorul, fara nici o avertizare prealabila a emis o noua decizie de executare silita, a trimis si la angajator si la alte banci pentru blocarea conturilor mele si asta, culmea pe suma veche din care eu achitasenm deja o parte substantiala; cum e posibil, de ce nu m-a intrebat nimic, acum sunt si cu conturile blocate si cu imaginea la firma afectata. Ce sa fac, pot sa-l actionez in judecata pe executor pentru abuz?
Discuție Conturi blocate
Am o executare silita, vreau sa incep sa platesc rate de 1/3 din salariu dar nu ma pot angaja pentru ca am conturile blocate; orice angajator serios vrea sa-mi livreze salariul, diurna, bani de hotel in strainatate intr-un cont asociat unui card.
Eu plec intr-o delegatie si cand vreau sa platesc la hotel nu pot pentru ca orice banca din Romania are adresa de la executorul judecatoresc si-mi blocheaza banii.
Ce fac, as vrea sa incep sa platesc dar pentru asta trebuie sa ma angajez undeva.
Oare executorul poate sa-mi deblocheze conturile macar la o banca pentru a-mi incepe activitatea, sa traiesc si eu si sa pot plati rata de 1/3?
Discuție Cautare mormant
Buna ziua,

As vrea sa gasesc mormantul unei persoane decedate in Galati; cunosc numele, anul nasterii, nu cunosc exact anul decesului si nici cimitirul unde e ingropat.
Scopul e religios, vreau sa-i fac o slujba de pomenire la mormant.
Ce sanse am daca merg la Galati si incerc la fiecare administratie de cimitir?
Exista alta metoda? Sigur ca sunt dispus sa platesc pentru asta.
Multumesc pentru raspuns, banuiam ca e greu de facut asa ceva; e totusi neplacut sa-l vezi pe vecin cum cara greutati mari la un transport(materiale de constructii de regula), eu ca membru in comitet il rog sa care mai putin si mai des, el "isi baga picioarele", liftul se strica si nu putem sa-l penalizam...
Buna ziua,

Dorim sa facem o lucrare de modernizare a lifturilor care este costisitoare. Am dori sa cerem fiecarui proprietar (locatar) sa semneze o foaie cu instructiuni clare de folosire a lifturilor iar in caz de nerespectare sa suporte niste consecinte, mai exact amenzi.
E posibil asa ceva, ce sanse de reusita sunt?
Scuze, incerc sa inteleg: daca ambele parti (solicitantul si asociatia) convin ca avizul sa fie pe 2 ani, el se prezinta cu formularul tip la semnat si inca ceva pe care sa scrie ca e pe 2 ani?
Mai exact cu ce acte se prezinta el la presedintele asociatiei (si la vecinii directi in prealabil) pentru semnaturi?
Un vecin de la parterul blocului solicita avizul vecinilor directi si al asociatiei conform legii 230/art.42 pentru schimbarea destinatiei locuintei in punct de lucru "Salon de infrumusetare".
Deoarece oamenii din bloc nu sunt convinsi de seriozitatea acestei firme (fapt exprimat la Adunarea Generala) se pune urmatoarea intrebare:
- este posibil ca avizul cerut vecinilor directi si asociatiei sa fie acordat pe o durata de timp limitata (1-2 ani)? Cu alte cuvinte avand la baza si o eventuala intelegere (conventie) scrisa intre parti prin care solicitantul isi asuma o serie de responsabilitati, sa primeasca avizul pe o perioada in care locatarii sa se convinga de seriozitatea firmei.
- daca avizul e dat fara specificarea unei perioade el poate fi retras ulterior de la ONRC daca firma nu-si respecta angajamentele din conventie?
Eu pe formularul tip descarcat de pe site-ul ONRC nu am vazut nimic legat de perioada...
Da sigur, AG a luat hotarare as zice in unanimitate (daca nu pun votul contra al proprietarului care vrea sa-si faca coafor).
Mai mult, in AG un locatar chiar a spus "cum adica, dumneata nu ai nici o semnatura de la vecinii directi si vii sa ceri votul adunarii?"
Adevarul e ca treaba asta cu votul AG am propus-o eu si la sugestiile primite pe acest site foarte bun, tocmai pentru a da posibilitatea acestui proprietar sa-si expuna punctul de vedere.
Prestatia lui a fost lamentabila, a enervat pe toata lumea...
Problema lui e acum sa se razbune pe cineva, eventual intr-un eventual proces sa ceara niste daune; el ma considera pe mine "capul rautatilor", eu sunt "cel care a influentat lumea" si ca are un vecin care poate depune marturie ca eu "I-am sugerat ce sa voteze".
Adevarul e ca eu ca vicepresedinte al asociatiei stau de vorba cu oamenii si nu neaparat pentru ca-i caut eu, ei ma cauta pe mine sa-mi ceara socoteala; sigur ca le-am spus sa vina la adunare sa-si spuna punctul de vedere; martorul cu pricina nici macar nu a participat la adunare, sa fi avut macar un vot contra peste cel al "coaforului".
Sincer, nici nu stiu cum sa scap de "hartuiala" asta; suna in fiacre zi la soacra-mea la usa, "unde e ginerele, trebuie sa vorbesc cu el, cand vine acasa, sa-i spuneti ca daca maine la ora cutare nu e acasa il dau in judecata, etc.". Soacra-mea saraca are 88 ani, eu I-am spus sa nu se sperie, dar n-as vrea sa se intample ceva rau...
In cadrul Adunarii Generale (anuala) a Asociatiei de Proprietari a blocului nostru eu am votat si pentru soacra mea in varsta de 88ani; e lucida, a semnat tabelul convocator, doar ca I-a fost greu sa se deplaseze si sa stea 2 ore in sala de sedinta.
Mentionez ca eu si sotia mea (prezenta si ea la AG) locuim in acelasi bloc cu soacra, noi suntem proprietari la un apartament si soacra la altul si ca avem imputernicire scrisa si semnata de ea pentru reprezentare (e adevarat ca nu e legalizata la notariat).
La momentul votului intr-o anume problema nimeni nu a avut de obiectat, e de notorietate faptul ca in fapt eu si sotia mea stam mult in apartamentul soacrei (acolo mancam, avem grija de ea, facem curatenie, stam practic in comun doar ca de regula nu dormim acolo).
La cateva zile dupa AG cineva m-a amenintat ca ma da in judecata pentru faptul ca am votat ilegal pentru soacra mea daca nu arat imputernicirea legalizata.
E posibil asa ceva? In caz ca totusi am nevoie de imputernicire legalizata si fac acest lucru la notariat ea acopera si AG de acum o saptamana?
Multumesc pentru raspuns Ynocentta, asta imi arata inca o data cat de util este site-ul avocatnet.ro, iti mai deschide putin ochii pentru ca nu toate intentiile bune sunt si in limita legii...
Revenind la problema mea, adevarul e ca oamenii ma intreaba, domnule, ce facem cu astia, cum scapam de ei, ne strica blocul, nu cumva ati cazut "la pace" cu ei?
Si eu ce sa fac, le spun ca m-am interesat in numele lor, al celor care m-au ales, de evolutia si legalitatea acestor actiuni (inclusiv prin intermediul acestui site si multumesc pentru ajutor) si e normal sa le spun si la ce se pot astepta in viitor; sigur ca nu le impun sa voteze intr-un anume fel, dar pana la urma aici nu e vorba de alegeri ci de soarta blocului.
Sigur, tot ca reprezentant al comitetului si ca vecin direct am stat de vorba si cu vecinul care vrea sa faca coafor, I-am explicat cum e cu legea, ca nu a venit inainte sa se informeze daca actiunea lui are sau nu sanse de reusita si tocmai pentru a-i respecta dreptul la opinie eu am fost cel care am propus un vot pe tema asta in Adunarea Generala desi legea 230 nu pomeneste decat de acordul vecinilor directi si al asociatiei prin comitetul executiv.
Sigur ca sunt subiectiv, in definitiv sunt si eu locatar al acelui bloc, ce sa le zic la oameni, domnule nu stiu ce sa zic, faceti fiecare cum credeti? Cred ca as fi putin ipocrit...