avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate SidoniaJ

Activitate SidoniaJ

Tot legat de acest subiect:
Caz: in timpul casatoriei se naste un copil care este recunoscut de tata, insa dupa câțiva ani are dubii cu privire la faptul ca este tatal biologic dar nu întreprinde nici o actiune. După 30 si ceva de ani ii cere copilului de acum adult, sa faca un test de paternitate. Copilul accepta , testul arata ca tatal care l-a crescut nu este si tata biologic.
Intrebarea este, Are acesta dreptul dupa atatia ani sa ceara in instanță stergerea din certificatul de nastere al copilului numele tatălui si automat decaderea din toate drepturile sale (de mostenire de ex, etc)?
Multumesc pt. raspuns . Inteleg ca nu se tine cont de anul dobandirii, prima proprietate este considerata cea de domiciliu? Din lege nu rezulta foarte clar. Neaplicarea majorarii se face numai daca prorietatea unde nu ai domiciliul este succesiune?
Sotul detine 2 locuinte : una mostenita prin succesune legala in anul 1997 ( unde are in prezent si domiciliul) si a doua locuinta cumparata in anul 2002. In acest caz, se aplica art.252 alin(1) cu privire la majorarea impozitului pentru a doua locuinta? La art. 252 alin (2) este precizat faptul ca "(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală". Cei de la Administratia locala spun ca se plateste impozitul majorat pentru a doua locuinta. Am mers cu banii sa platesc si au refuzat sa-mi ia banii, pana ce duce o declaratie speciala din localitatea unde are domiciliul. Este corect sa refuze sa-mi ia banii , in conditiile in care platesc majorari de intarziere, fiind vorba de sume restante?
Răspuns la discuția Despre infiintarea ONG-uri
Multumesc pentru informatii - ft.la obiect si pt. ghid de asemenea!
Care sunt pasii pentru infiintarea unui ONG?