avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate romik25oct

Activitate romik25oct

din pacate aceasta solutie nu exista. Va multumesc foarte mult pentru ajutor!
tata nu are nici un frate, defunctul nu mai are nici o ruda de gradul intai. Este singurul mostenitor si nu ne aflam in relatii bune cu privire la mostenire/impartire/administrare sau orice alta forma de impartire ce presupune ca eu sa stau in acel apartament.
Da, dar au trecut 6 luni de la deces, dupa acest termen, dreptul de a accepta sau de a renunta se prescrie, succesibilul devenind strain de mostenire.
Buna ziua,

As dori daca se poate sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul in care as dori sa revendic un apartament ramas de la decesul bunicii mele in cazul in care tata nu il ingrijeste dar nici nu a facut succesiunea la mai bine de un an de la decesul bunicii. Mentionez ca impozitul nu este platit, apa, lumina si gazul sunt oprite pe motiv de neplata, iar apartamentul este in paragina.

Problema este ca in cazul in care ma duc sa-mi exprim dorinta ca as vrea acest apartament la notariat, daca este chemat si tata, nu o sa vrea sa mi-l lase.

Cum pot sa il obtin, cu sau fara permisiunea lui? Il pot obtine chiar daca el nu vrea sa mi-l lase, deoarece el nu a facut succesiunea? Sau cand deschid la notariat partajul succesoral poate sa vina si sa ia tot?