Am vandut un imobil in anul 1996 pe are l-am mostenit prin certificat de mostenitor dupa tatal meu. Noi am locuit in acest imobil din anul 1950 si pana la data instrainarii. Sora tatalui meu nu a vrut in anul 1987 sa faca succesiunea dupa mama lor acceptand sa ramana casa batraneasca tatalui meu, frate cu ea, deoarece a intretinut imobilul, a facut imbunatatiri privind accesorii si energie electrica, mai mult, in anul 1990 prin Legea 18 privind improprietarirea i s-a acordat suprafata imprejmuita de 2000 m p lui. Pe tilul de proprietate au fost trecuti ambii frati. Nici de aceasta data sora lui nu a facut succesiunea dupa mama lor, iar, dupa moartea tatalui meu am facut succesiunea cu acordul tacit al sorei sale. In anul 2007, dupa ce i-am dat spre folosinta si utilizare o suprafata de 1000 mp tot intravilan dar in alta parcela, sora tatalui meu solicita dreptul din imobilul pe care l-am vandut eu. S-a angajat o echipa de evaluare si aceasta evalueaza terenul la 10E/mp, cu mult supraevaluat. Ca urmare, evaluarea se face la data vanzarii imobilului si se indexeaza, sau se face la pretul pietii in prezent?