avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Enro

Activitate Enro

Buna seara,

In cazul unei condamnari definitive cu suspendare din 2013 pentru infractiunea de stopaj la sursa, in conditiile in care in mai 2015 legea a fost declarata neconstitutionala si nu mai constituie infractiune.

Se mai poate face revizuire la hotararea definitiva de condamnare, atata timp cat legea nu mai prevede sanctiuni penale, fiind declarata neconstitutionala ?
Astept un raspuns Multumesc
Răspuns la discuția Amenda maxima ITM
@adela 88, nu mai sta pe forumuri si dezbate fel de fel de situatii ipotetice, eu iti spun din experienta, plus ca am mai vazut inca 5 cazuri asemanatoare, unde amenda a fost transformata in avertisment, fiind prima abatere a firmei, dar ca sa ai sanse la asa ceva mentioneaza tot ce ai spus aici, spune ca fiind la inceput nu ai stiut legislatia, ca ulterior ai intrat in legalitate, si nu incerca sa minti cum ca angajatele nu au stiut ce declara, ca nu lucreaza de la 1 ca iti vei minimiza sansele de castig, si daca vei castiga vei pierde 100% in recurs, cand ei vot trimite o motivare foarte bogata. Fa asa cum ti-am zis si peste 80% vei castiga, pentru un avocat care a mai avut cazuri de genu e destul de simplu, iar pentru unul specializat pe contraventii e si mai simplu.
Răspuns la discuția Amenda maxima ITM
Pai si ce asteptati ca sa contestati amenda, invitatie speciala, in loc sa va ganditi la insolvente si sa asteptati solutii pe net, mergeti la un avocat sa va redacteze contestatia, cereti modificarea ei in avertisment, mentionati tot ce ne-ati spus aici, spuneti ca nu ati stiut legislatia fiind prima data cand v-at confruntat cu asa ceva si regretati, ca ati intrat in legalitate, si fiind prima abatere si banuiesc ca prima amenda a firmei, aveti foarte mari sanse sa scapati cu avertisment.

Asta daca mai sunteti in timpul legal de 15 zile de contestare (spuneti ca pe 10 iulie a venit controlul, banuiesc ca v-au lasat invitatie pentru 11 iulie si daca v-au facut procesul verbal pe 11 iulie ati depasit termenul 27 iulie fiind ultima zi dar cade duminica) . Iar pe viitor nu va mai jucati cu lucrurile astea, mai ales ca ati eliberat si o adeverinta fara ca acea persoana sa fie angajata, adica ati comis un fals si banuiesc ca a si folosit adeverinta, deci si uz de fals.
Buna ziua, o contestatie in anulare la o hotarare data de curtea de apel trebuie timbrata ?, se poate trimite prin posta la instanta ce a dat-o?
Am urmatoarea problema, am un spatiu care a fost inchiriat de o societate comerciala, care in mai 2012 a intrat in insolventa, din iunie nu mi-au mai platit chirie ne-am inteles sa mai ramana acolo pana in decembrie sau pana va fi altcineva interesat (ei nu mai foloseau efectiv spatiul, doar ca mai aveau acolo unele echipamente). Problema este ca nu am reziliat atunci contractul, inregistrat la Finante. Am vreo posibilitate sa reziliez contractul retroactiv, pentru a nu mai plati impozit pe perioada aceea ?