avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate niculaet

Activitate niculaet

Răspuns la discuția Parere privind ridicare auto
Masina era parcata pe calea giulesti, intersectie cu strada zboinea neagra. Intradevar, masina se afla la 1m de coltul intersectiei. Imi puteti spune va rog care ar fi sansele de recuperare a taxei de ridicare?
Buna ziua!
As dori o parere juridica in urmatoarea speta:
In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma care se ocupa cu ridicarile de masini parcate neregulamentar. Aceasta era parcata pe bulevard, langa bordura, la mai putin de 25 de metri de coltul unei strazi. In acea zona nu exista trecere de pietoni si nici un indicator cu Oprirea interzisa. Conform OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile publice, actualizata prin OUG nr. 63/2006, art. 64, alineat 1, spune ca : (1) Politia rutiera poate dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila si care constituie un obstacol pentru circulatia publica. Ridicarea si depozitarea vehiculelor se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz."
Conform articolului, eu inteleg faptul ca politia poate dispune ridicarea, dar nu este obligatoriu.
Avand in vedere faptul ca masina nu incurca circulatia si nici nu obstructiona vizibilitatea altor participanti la trafic si nici a pietonilor, este posibila constestarea procesului de contraventie emis de poltie, astfel incat sa se demonstreze in instanta faptul ca nu se impunea ridicarea masinii, ci eventual doar amenda pentru stationarea unui autoturism la mai putin de 25 de metri de coltul unei intersectii?

Multumesc anticipat!

Niculae
Bună seara!
Va rog si eu un raspuns pentru următoarea situatie.
În 1995, socrul meu și surorile, sale au convenit tacit sa împartă succesiunea tatălui dededat în 1977, luînd în calcul în masa succesorală și terenurile cedate ca zestre surorilor anterior colectivizarii pentru care repectivele au avut rol la primarie.
La împărtire, socrul meu si inca un frate, casatoriti la momentul colectivizarii au luat suprafete egale cu surorile.
În periada 1995 – 2012, terenurile au fost folosite și taxate la fisc conform înțelegerii. Din 2012, an în care a decedat ultima dintre surorile socrului, copii acestora au solicitat prin instanta impartirea suprafetelor detinute de socrul meu si un frate în viată, pe motiv ca doar acestea ar constitui masa succesorală, nu si cele primite ca zestre anterior, anterior colectivizarii.
Doresc sa stiu dacă prevederile legale actuale consfintesc constituirea masei succesorale în acest mod, avand în vedere că obiceiul zonei (Da mbovita),anterior anului 1960 era de a da copiilor la casatorie terenuri si alte bunuri trecute în Registrul agricol, (fără acte), cei necasatoriti pana la colectivizare nefiind in situatia de a beneficia de aceesi situatie datorita istoriei.
Va multumesc anticipat.
Niculae T.