avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate LoAlice

Activitate LoAlice

D-nu Grecu, va multumesc si pana pentru faptul ca ma "certati" :-) Am citit legea de la cap la coada. In autobuz, acasa, peste tot. Tot ce reusesc sa fac este sa ma contrazic cu toti cei din asociatie. La asta imi foloseste faptul ca doar eu cunosc legea.
Azi am fost sa discut cu dna administrator (care e si omul care se ocupa de colectarea taxelor), pentru ca e singurul om cu care poti discuta. Oarecum. Si mi-a spus cum s-a facut la alte scari. Mi-a spus ca daca se face pe jumatate din scara, atunci platesc doar apartamentele de sub acea suprafata. Am intrebat-o ce facem cu cei care nu platesc. Mi-a zis ca daca 50% +1 sunt de acord, majoritatea decide si ii va da in judecata pentru recuperarea cheltuielilor. Ok, O sa ma duc cu legea in mana, pentru ca am ragusit sa ii spun ca ambele consideratii sunt false. Macar mi-a spus ca banii se pot pune in taxe, sa ii putem da in rate.
Nu, nu se sperie asociatia de un proces. Mai are cateva care dureaza de ani de zile, asa ca a profitat de acest moment, ca sa ma descurajeze pe mine.
Stiu foarte bine teoria, dar nu reusesc sa o pun in practica, pentru ca nu am cu cine. Oamenii sunt de acord sa contribuie la cheltuieli. Dar presedintele nu va lua nici o masura. Eu o sa caut trei firme luna aceasta, ca sa putem avea o idee despre costuri.
Dumneavoastra imi prezentati o situatie ideala in care exista un Presedinte care si alte atributii decat acelea de a sprijini o banca atunci cand se platesc taxele. Aici nu exista comitet executiv, nu exista cenzori, nu se fac sedinte, nu se fac adunari. Da, stiu ca toti suntem de vina, pentru ca nimeni nu vrea sa se implice. Dar, cu toate sesizarile mele la Primarie, problema mea nu o sa se rezolve daca o las pe mana asociatiei. Si nu mai pot trece o iarna cu acoperisul asa, Am ramas cu un gust amar in seara asta. Pare ca nimic nu i-ar zgudui, pentru ca...sistemul de drept de la noi, iti permite sa amani procese cat vrei.




Revin pe subiect ca exemplu pentru alti utilizatori. Aseara a avut loc o sedinta de scara in care am discutat cu vecinii despre problema terasei. Marea majoritate e de acord sa contribuie la cheltuieli. A fost prezent si Presedintele de asociatie. care a incercat sa ne convinga sa strangem noi banii, batand in fiecare luna din usa in usa. Nu am fost de acord, asa ca s-a hotarat ca banii sa se stranga in fiecare luna, atunci cand se platesc taxele. O suma modica deocamdata, pana obtinem devizele de la cateva firme. Firme pe care va trebui sa le cautam noi.
La intrebarea de ce nu se pot introduce acesti bani pe lista de plata, ni s-a spus ca asociatia nu are dreptul sa fac asa ceva. Deci probabil vom avea un tabel, unde fiecare va semna ca a dat cei x ron pe luna.
Asta inseamna ca daca un proprietar din cei 44, nu va plati, noi nu avem nici o baza legala sa il actionam in judecata.
Nu, nu se va face o AG. Nu s-a mai facut de cativa ani buni. Nu, nu am primit de la Presedinte un raspuns cu masurile care se vor lua pentru remedierea situatiei. Mi-a spus ca nu stie ce sa scrie acolo.
M-am inarmat cu rabdare ...pentru ca stiu ca e un drum lung, dar nu stiu cum sa ma lupt in continuare cu cineva care nu are initiativa, nu cunoaste legea, are instrumentele necesare dar nu stie sa le foloseasca.


ynocentta a scris:

Atitudinea presedintelui de a se implica efectiv in actiunea de intretinere si reparare parte comuna condominiu demonstreaza fie necunoasterea atributiilor functiei fie dezinteresul general fata de problemele cu care se confrunta membrii proprietari
Este adevarat ca resursele financiare aferente executarii reparatiei acoperis sunt substantiale dar intreaga responsabilitate revine legal exclusiv asociatiei de proprietari si reprezentantului legal al acesteia,respectiv presedintele de asociatie
Nu dv ca proprietar aveti obligatia sa desfasurati acte si actiuni pentru determinare proprietari sa accepte si sa contribuie la repartii parti comune ci presedintele de asociatie
Hotararea executarii de reparatii parti comune care implica efort finaciar substantial revine in sarcina adunarii generale
Adunarea generala se convoca cel putin o data pe an in primul trimestrui ,sau ori de cate ori este necesar
Solicitati oficial presedntelui de asociatie sa introduca pe ordinea de zi a discutiilor si necesitatea executarii d ereparatie acoperis imobil de locuit in comun

Nu, nu stie nici care ii sunt responsabilitatile si nici nu pare foarte interesat de subiect. Dar cum dansul reprezinta autoritatea macar teoretic, incerc sa trec peste superficialitatile de acest gen si sa "imping" lucrurile, pentru ca e in interesul meu. Macar sa fac anuntul pentru sedinta. Altfel, lucrurile vor stagna in continuare.
Mi-ati spus sa solicit oficial presedintelui de asociatie, sa introduca pe ordinea de zi a discutiilor si necesitatea executarii reparatiei acoperis imobil de locuit in comun. Asta inseamna sa mai fac inca o solicitare? Va multumesc pentru timp si raspuns.
Bună ziua.

M-am documentat în legătură ce ar putea presupune un demers pentru repararea unei terase a scarii blocului. Am depus la asociaţie o sesizare acum doi ani, care nu a primit răspuns. În decembrie 2018, am mai depus una. Am explicat situaţia preşedintelui de asociaţie, care mi-a spus că da, se poate face, să vorbesc cu oamenii şi să strângem bani. Neavând nici o autoritate, am decis împreună, să fac eu un anunţ scris pe scara blocului, în care să-i convoc la şedinţă pe vecinii mei. La care să participe şi preşedintele.
Aş vrea să întreb acum, trebuie facut un proces verbal la aceasta şedinţă? Trebuie documentată această acţiune, cum că oamenii au fost informaţi despre faptul că se vor strange bani pentru acoperiş? Că mi-ar plăcea să merg pregătită şi cu aşa ceva. Dacă este cazul.
Vă mulţumesc.
Desi am crezut ca le-am vazut pe toate, m-am inselat.

Locuiesc la etajul 10 al unui bloc. Am o vecina care are o pisica. Vecina s-a decis sa sparga geamul de la etajul 11 (unde este si casa liftului), geamul fiind inlocuit apoi cu un placaj, placaj in care s-a facut o gaura mare, pentru a-i putea da cale libera animalului sa-si faca nevoile pe bloc.

Nu am reusit sa ii fac sa inteleaga ca nu e normal. Ca nu vreau sa imi imaginez din punct de vedere olfactiv ce inseamna ca o pisica sa isi faca nevoile timp de 2 ani pe un bloc. In plus sunt sigura ca urina ataca in timp cartonul bitumat.

Le-am spus ca le cumpar eu o litiera. Mi-au spus ca nu e invatata sa faca. Pai nu, ca a fost invatata sa faca pe bloc. Intre timp am reusit sa cumpar un repelent pentru pisici, pentru ca pe langa asta, pisica isi face nevoile si pe usa mea de la intrare. Asta am rezolvat-o.

Ce sa fac si cui sa ma adresez? Simt ca ma lupt cu morile de vant.
Multumesc
Buna ziua

As dori sa fac o contestatie a unei decizii de pensie, care se pare ca nu a fost calculata corespunzator.
Pot sa le solicit celor de la CJP sa imi puna la dispozitie modului de calcul ca sa putem verifica?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Reparatie acoperis bloc
Va rog sa ne tineti si pe noi la curent cu evolutia lucrurilor.

Asociatia de proprietari nu stie intotdeauna care este procedura. Pentru ca romanul decat sa-si bata capul cu hartogaraia si drumurile, mai bine face el acolo ceva pe banii lui si nu deranjeaza asociatia.

Eu am reusit sa vorbesc cu presedintele de asociatie, i-am inmanat sesizarea, mi-a semnat-o, stampilat-o, mi-a inregistrat-o. Si asta pentru ca i-am zis eu ca asa trebuie si asa se face. Atat. Aici s-a oprit tot. N-am primit nici un raspuns.
I-am cerut sa vina sa vada, mi-a spus ca nu se pricepe. Omul avea dreptate.
Asta a fost anul trecut.

Anul asta o voi lua de la capat.
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc, am inteles.
Daca semnez in favoarea celui care va fi proprietar, nu mai am dreptul sa pun conditii.
Răspuns la discuția Succesiune
Da, avem acte pentru toate. O parte din terenuri sunt pe numele bunicilor.
Discuție Succesiune
Suntem 5 frati, parintii sunt decedati de 4 ani. In acest moment niciunul dintre noi nu are nici un act pe nimic: casa, pamanturi.
Doi dintre noi folosesc in momentul acesta o parte din terenuri, pe care le muncesc si unul dintre noi locuieste in casa ramasa de la parinti.
Vreau sa va intreb daca deschizand succesiunea si semnand toti in favoarea celui care sta in acest moment in casa, putem trece undeva in contract faptul ca toti ne-am dori sa ramana casa ultimului in viata sau sa putem folosi si noi o camera o data pe an. Este posibil asa ceva?
Ca facandu-l pe unul proprietar teoretic din momentul acela poate face ce vrea cu proprietatea lui.
Sau se poate sa-i revina casa automat celui care o foloseste acum din moment ce el investeste in ea, plateste curent, etc?
Va multumesc.