avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate anybell

Activitate anybell

Buna seara!
Sotul meu lucreaza in Germania cu contract de munca, as vrea sa merg si eu cu baiatul de 5 luni, am inteles ca putem sa luam alocatie acolo daca renuntam la ce de aici. Intrebarea mea este trebuie sa renunt si la indemnizatia de crestere copil? Mentionez ca eu iau indemnizatia de crestre copil. ( Am inteles ca ar trebui sa renunt si la indemnizatie sa pot beneficia de alocatie acolo, desi numi se pare normal, deoarece eu am platit aici toate contributiile.)
va multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2013
am fost la primarie, dar fata cea vechea a fost schimbata acum 2 ani iar cea noua nu stie deoarece sunt primul caz cu care are de-a face.( locuiesc intr-un sat, unde sunt puti care lucreaza si au copii mari).
Va multumesc din suflet si va doresc o zi frumoasa!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2013
la dosarul pentru indemnizatie imi trebuie si Contractul de munca conform cu originalul pe fiecare pagina?
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2013
buna ziua, vreau sa stiu daca pot primi indemnizatia de crestere copil daca sunt angajata cu carte de munca de pe 13.03.2012 si eu am nascut pe data de 12.03.2013. Mentionez ca in aceasta perioada nu am avut nici o zi de concediu medical, abia cu data de 12.03.2013 am intrat in postnatal si sunt pana pe 30.04.2013. indeplinesc conditiile de a lua indemnizatia daca am nascut cu o zi mai devreme de a implini anul calendaristic de munca?

Si, daca da, care sunt mai exact actele necesare pentru dosar? intro parte mi s-a cerut " cerere catre angajator prin care se solicita suspendarea activitatii dupa minim 42 de zile de concediu de lauzie" ( asta nu trebuie facuta catre angajator si lasata la el? trebuie sa o depun la dosar?), in alta parte mi-au spus ca imi trebuie " adeverinta de la medicul de familie pentru cela 42 de zile de concediu. mai exact care sunt toate actele care imi trebuiesc?
Va multumesc!