avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate Ana_Steflea

Activitate Ana_Steflea

Multumesc pentru rabdare dar nu cred ca voi suna mai degraba o sa consult un avocat care sa fi intalnit astfel de cazuri . La politie o sa dau un mail cu problema asta la IGPR ca sa aflu si punctul lor de vedere.
Multumesc oricum ! =D>
Cred ca avem puncte de vedere diferite , eu asa interpretez textele pe care le-am mentionat . As fi curios sa stiu ce nu este corect din ceea ce am zis . Pentru o mai clara exprimare sustin ca autoturismele inmatriculate in strainatate au dreptul de a fi conduse in tara doar daca au asigurare si pentru o perioada de 90 de zile ( articolul 82 punctul 4 din ordonanta 195/2002 ) iar daca nu indeplinesc aceste conditii se comite o infractiune (articolul 85 punctul 4 , ultima parte , din ordonanta 195/2002 ).
Dar intrebarea mea ulterioara viza daca e infractiune in conditiile in care circuli fara asigurare? Nu doar atunci cand se depasesc cele 90 de zile ci si daca dupa o zi de la intrarea in tara auto circula fara asigurare e infractiune ... Eu asa inteleg...
Multumesc mult !:thumbup:

Cu scuzele de rigoare :
La articolul 82 punctul 4 din ordonanta 195/2002 se spune ca : " Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie."
Eu inteleg de aici ca au dreptul ( adica "pot fi" asa cum zice textul legii) sa circule autoturismele care sunt asigurate si doar pentru o perioada de maxim 90 de zile .
Apoi la articolul 84 , punctul 4 se spune : " Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani."
Din cele doua texte de lege eu inteleg faptul ca daca nu ai auto asigurat nu ai dreptul sa il conduci in Romania ( nu-l poti conduce asa cum zice legea) si comiti o infractiune .
Poate gresesc eu dar asa pricep ...
Multumesc pentru raspuns ! Citisem undeva pe net despre faptul ca ar fi infractiune dupa noile modificari din ianuarie dar este posibil sa fi vazut doar un proiect de modificare a codului rutier . Oare gasesc undeva online noul cod rutier actualizat ca sa nu mai pun aici intrebari ?


[Mesaj editat - Pentru a posta un nou mesaj în topic folosiţi butonul "Răspunde", nu butonul"Citează"]
Buna ziua ,
Daca ma poate ajuta cineva as vrea sa stiu daca pot conduce un autoturism inmatriculat in strainatate mai mult de 90 de zile de la introducerea lui in tara ? De asemenea , care este sanctiunea daca auto in cauza nu are nici asigurare ? Este doar amenda sau dosar penal?